Birkaç aydır son derece popüler olan NFT’ler konusunda ve birçok tartışmaya konu olan “Bored Ape Yacht Club” eserleriyle ilgili şaşırtıcı bir olay meydana geldi. 300 bin dolar değerinde olan bir NFT, sahibi tarafından yanlışlıkla 3 bin dolara satıldı.
Yanlış tuşa basması sonucu NFT 3 bin dolara satıldı
“Bored Ape Yacht Club” ürünleri NFT koleksiyonlarından en popülerleri diyebiliriz. Tüm dünya tarafından yakından takip edilirken, Jimmy Falcon ve Stephen Curry gibi birçok ünlü ise alıcılar arasında. Koleksiyonun ender parçalarından birinin 2.7 milyon dolara satıldığı bu NFT’lerden biri ise geçtiğimiz günlerde uzun süre unutulmayacak bir fiyatla yeni alıcısına kavuştu.
“Bored Ape Yacht Club” koleksiyonunda en düşük fiyat şu an olarak 52 ETH, yaklaşık olarak 210 bin dolara tekabül ediyor fakat bir kullanıcı yanlışlıkla elindeki NFT ’yi sadece 3 bin dolara satmak zorunda kaldı. ABD vatandaşları tarafından “şişman parmak” olarak ifade edilen bu durum kullanıcının yanlış tuşa basmasıyla oluştu ve bunun sonucunda, maxnaut rumuzlu kullanıcı 75 ETH fiyatına satışa çıkarmak isterken “Bored Ape Yacht Club” NFT ’sini 0.75 ETH’a satışa çıkardı.
“Bored Ape Yacht Club” ürünü gibi değerli olan başka bir NFT ’nin bu denli ucuz bir miktara satılması haliyle kullanıcılarda bir şaşkınlık oluşturdu ve koleksiyonun parçası hızlı bir şekilde satıldı. Alıcı ise işlemi hızlandırmak için 34 bin dolar ek ücret ödedi. İşlem ise hızlı alım yapmak için kodlanmış bir bot tarafından tamamlandı. Anonim kullanıcı maxnaut kısa bir dikkatsizliğin kendisine 250 bin dolar zarar ettirdiğini söyledi ve ekledi:
Nasıl oldu bilemiyorum. Aslında çok basit. Nedeni konsantrasyon kaybı. Neredeyse her gün birçok NFT alıyorum ve satışa koyuyorum. Bunu da yaparken çok dikkatli davranmadım. Hatamı fark ettiğimde anında iptal tuşuna basmak istedim ama işlem tamamlanmıştı. İşlemi hızlandırmak için 34 bin ödendi ve ben iptal tuşuna basıncaya kadar işlem hızlı şekilde tamamlandı. Bu şekilde, yaptığım hata bana 250 bin dolar zarar ettirdi.
Şişman parmak hatası ilk kez yaşanmadı
Finans dünyasında bu gibi “şişman parmak” hataları genellikle şirketler tarafından engellenebiliyor fakat merkeziyetsiz finansta bu tür hatalara yer yok. Daha önce kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz üzere, 2014’te Japon bir yatırımcı Toyota hisselerinin yarısından çoğunu yanlışlıkla satın almıştı.
Daha önce böyle hataların görüldüğü kripto para dünyasında, yakın bir tarihte BlockFi şirketi, her kullanıcısının hesabına 700 Gemini doları gönderip sonrasında da bunları geri istemek zorunda kalmıştı. Geri vermek istemeyen kullanıcılara ise mahkeme tehdidi yöneltilmişti.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!