Bitcoin geçtiğimiz birkaç ay içinde özellikle türbülans dönemlerinde borsa ile ilişkili olduğunu gösteren bazı işaretler gösterdi.
Bununla birlikte bu korelasyon göründüğü kadar çarpıcı görünmüyor; çünkü veriler geleneksel varlıkların çoğu ile makro korelasyonunun inanılmaz derecede düşük kaldığını gösteriyor.
Bir analist bu olumsuzlukların bazılarının kriz nedeniyle keskin düşüşler sırasında diğer varlıklarla birlikte hareket ettiğini açıkladı.
Bununla birlikte Bitcoinin ilişkisiz bir varlık olarak makro görünümünün hala güçlü olduğuna inanıyor.
Analistler yüksek korelasyon öngördüğü için Bitcoin yön kazanmaya çalışıyor
Bitcoin son birkaç ay içinde 9000 dolar ve 10000 dolar arasında bir ticaret aralığında yer aldı.
Beş rakamlı fiyat bölgesindeki satış baskısı aşılmaz olduğunu kanıtladı ve kriptonun yıllık en düşük seviyelerinden %150 üzerinde dalgalanmasına izin veren büyük yükseliş trendini durdurdu.
Bazı analistler mevcut momentum eksikliğinin borsa ile artan bir korelasyona dayandırılabileceğine inanıyor.
Kantitatif analist Sam Trabucco son bir tweette bu olasılık hakkında konuştu:
“Fedin haberleriyle BTC / SPX korelasyonu sadece güçlenmekle kalmadı aynı zamanda çok daha hızlı arttı. Eğer tüm kripto pazarı (veya hacimce yakın) SPXe karşı ticaret yapıyorsa BTC etkisinin hemen olacağını ve şu anda gördüğümüz şeyi beklersiniz.”
Veriler son fiyat eylemine rağmen BTCnin hala diğer pazarlarla ilişkisiz kaldığını gösteriyor
Bitcoinin son birkaç ay içinde hisse senetleriyle son birkaç yıl içinde olduğundan daha fazla ilişkili olduğu söz konusu değildir; ancak veriler bu korelasyonun hala inanılmaz derecede küçük kaldığını gösteriyor.
Saygın bir kripto analisti olan Luke Martin son tweetinde bu eğilim hakkında konuştu ve BTCnin S&P 500 ile makro korelasyonunun nominal kaldığını açıkladı.
“Bu grafik 2014ten beri mevcuttur.Olumsuz bir düzeltme değil.Olumlu bir düzeltme de değil.Tüm zamanda azdan sıfıra doğru giden bir harekettir.
Ayrıca bu trendin son zamanlarda borsa işlemlerinde hafifçe değişmesinin nedeninin çoğu varlığın kriz dönemlerinde düşmesinden kaynaklandığını da sözlerine ekledi.
“Tüm riskli varlıkların birlikte satıldığı zirvenin olduğu zaman 12 Mart civarıydı. (olası neden: Bir krizde bu kararın arkasındaki itici güç olan korkunun baskın olması nedeniyle her şey birlikte satılıyor)
Bu geçerli bir akıl yürütme gibi görünüyor ; çünkü – geleneksel ve iyi kurulmuş bir “güvenli sığınak” olan altının o zamanki performansı güçlü olmasına rağmen Mart ortasındaki düşüşten dahi bağımsız olmadığı belirtiliyor.