Mart ayı başlarında Bitcoin şimdiye kadar gördüğü en sert düşüş hareketlerinden birine maruz kaldı. Lider kripto para birimi kendisini bir anda 8 bin dolarlı seviyelerden 3 bin 800 dolarlı seviyelerde buldu.
Bu erimeyle birlikte yatırımcıların Coronavirus pandemisinin ne kadar ciddi olduğunun farkına varmaları küresel hisse senedi piyasasında da büyük bir sellof görülmesine neden oldu.
Bununla birlikte o zamandan bu yana Bitcoin gördüğü 3 bin 800 dolarlı seviyelerden başlattığı yükseliş hareketinin iki katına çıkmasına izin veren istikrarlı bir yükseliş trendine yakaladı. Bu istikrarlı yükseliş ise Bitcoin için bir analistin “dünyanın en dayanıklı varlığı” demesini sağladı.
Bitcoin’de bu seyir yaşanırken yatırım dünyasının şok eden bir başka fiyat hareketi ise petrol piyasasından geldi. Görülen son selloff ile emtia fiyatı uzun bir süre sonra ilk kez negatif bölgeye düştü.
Bu daha sonra spot petrolün fiyatını benzer şekilde daraltmaya ve gelir perspektifinden petrole bağımlı şirketleri ve ülkeleri ciddi şekilde etkileyen şok dalgaları yarattı.
Bazı spot petrol borsa yatırım fonları yatırımcıların panik satışını durdurmak için ticaretlerinin durduğunu görüldü.
Mart ayı başlarındaki gibi kapitülatör düşüşleri görebilen Bitcoin emtia gibi yüksek derecede düzenlenmiş piyasalarla aynı düzenleme özelliklerine sahip değil yani piyasanın kendini düzenlemesi gerekiyor.
Bu son derece saygın bir kripto para birimi analisti olan Luke Martini Bitcoinin düşük seviyelerinden sonraki iyileşmesinin onu son derece esnek hale getirdiğini açıklamasına yol açtı.
“Bir adım geri dönün BTCnin mart ayında yüzde 50lik düşüşten neredeyse tamamen nasıl kurtulduğunu düşünün. • Limit yok veya ticaret durdu. • Üreticilerin arzı kesmesi / değiştirmesi için acil durum toplantıları yok. Dünyadaki en dayanıklı varlık” dedi ve Bitcoinin neredeyse tamamen iyileştiğini gösteren bir grafiğe işaret etti: