Lider kripto para birimi, Ekim’i 2013’ten bu yana yedi kez karla kapatırken önümüzdeki 31 gün içinde fraktal bir boğa koşusu kaydedebileceğine dair umutları artırıyor. Bitcoin (BTC), kapanışının hemen öncesinde güçlü bir toparlanma rallisi görmesine rağmen fiyatı Eylül boyunca %7’den biraz daha fazla düştüğü için sözde Eylül lanetini kıramadı.
Bitcoin’in tarihsel olarak gelişimi
Bybt verileri, Bitcoin’in Ekim’i 2013’ten bu yana çoğu zaman %77’nin üzerinde bir kârla kapattığını gösteriyor. Geçen yıl, kripto para birimi, yaklaşık %7,5’lik bir düşüşün ardından Eylül ayını yaklaşık 10.800 dolarda bitirdikten sonra %28 artarak 13.500 doların üzerindeki seviyelere ulaştı. Benzer şekilde, Bitcoin bir önceki ay yaklaşık %14 düşmesine rağmen Ekim 2019’un sonunda %10’un üzerinde tırmanmıştı. Bu, Eylül’ü, 2013’ten bu yana dokuz kez zarar kaydetme kaydıyla trader’lar için bir satış ayı gibi gösterdi. Buna karşılık Ekim, kendisini dipten alım dönemi olarak göstererek, trader’ların 31 Ekim’e kadar BTC fiyatını daha yüksek pump’layabileceğini düşündürdü.
Ekim fraktalı, Çin’in artan baskısı ve ABD’nin kripto sektörü üzerindeki daha sert düzenleyici duruşu gibi endişe verici sinyallerine rağmen ortaya çıktı. Ek olarak, Fed’in ayda 120 milyar dolarlık tahvil satın alma programını bu yılın sonlarında sınırlama beklentileri, Bitcoin’in yukarı yönlü görünümünü sınırlıyor gibi görünüyor. ABD merkez bankasının sıfıra yakın faiz oranlarıyla birleşen serbest para politikası, Bitcoin (BTC)’in Mart 2020’deki 4.000 doların altındaki fiyat artışını Nisan 2021’e kadar neredeyse 65.000 dolara çıkmasında etkili oldu. Ancak kısa vadeli aksiliklere rağmen, bir dizi önemli gösterge, yatırımcıların hala gelişen kripto para birimi alanında risk almak istediğini ortaya koydu.
Bitcoin (BTC)’deki teknik göstergeler neye işaret ediyor?
Teknik göstergeler ayrıca, Eylül kapanışından önce 40.000 dolar civarında bir taban oluşturduğu ve geçici destek olarak kilit direnç seviyelerini geri aldığı için Bitcoin’de yükselişe işaret ediyor. Bu, önyargı tanımlayan 21 haftalık üstel hareketli ortalamayı (21 haftalık EMA) içeriyor. 21 haftalık EMA’nın altına bir düşüş, Bitcoin’in %78 oranında düşmeye devam etme olasılığını artırdı. 27 Eylül’de kripto para birimi aşağıdaki tabloda gösterildiği gibi yeşil dalganın altına düştü. Ancak Ekim ayına girerken destek olarak geri aldı.
Kripto veri izleme hizmeti CryptoCompare raporunda, dijital varlık yatırım ürünleriyle ilişkili hacimlerin Eylül ayında %9,6 arttığını belirtiyor. Bu arada, haftalık ürün girişleri Mayıs 2021’den bu yana en yüksek seviye olan 69.7 milyon dolara yükseldi. CryptoCompare konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yapıyor:
Bitcoin tabanlı ürünler, herhangi bir varlıktan haftada ortalama 31,2 milyon dolar ile en yüksek giriş seviyesini gördü. 2021’in son çeyreğine doğru yukarı yönlü hareket olabilir.
Bitcoin için yükseliş sonucunu öngören bir başka teknik gösterge de boğa flaması olarak biliniyor. Ayrıntılı olarak, BTC’nin fiyatı, %500’ün üzerindeki rallisinin ardından iki yakınsak trend çizgisi içinde konsolide oluyor. Geleneksel analistler, bu yatay hareketleri yükselişin devamının bir işareti olarak görüyorlar. Bunu yaparken, fiyatın formasyonun üst trend çizgisinin üzerine çıkacağını ve bayrak direği adı verilen önceki yükseliş trendinin uzunluğu kadar yükseleceğini tahmin ediyorlar. Sonuç olarak, Bitcoin’in en az dirençli yolu, fiyatlarını 100.000 dolara (bayrak direğinin yüksekliği kabaca 50.000 dolardır) göndermek isteyen potansiyel bir kırılma hareketi ile yukarı yönde görünüyor.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!