Dünyanın ve ABD’nin önde gelen üniversitelerinden Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) görev yapan bir akademisyen, ABD’nin “süper güç statüsünü koruması” için Bitcoin 8BTC) satın alması gerektiğini söyledi.
ABD’nin gelecek 1000 yılda süper güç konumunu koruması için Bitcoin alması şart!
MIT araştırmacısı Jason Lowery, Bitcoin savunucusu Anthony Pompliano ile yaptığı röportajda, Bitcoin’in ulusal güvenlikte önemli bir rol oynayabileceğini kanıtladığını belirtti. Ülkelerin ABD dolarına bağımlı olmadan da eokonomik olarak iyi durumda olduklarına dair göstergelere atıfta bulunan Lowery, ülkenin itibari parasına bağımlılığın olmamasının ardından ortaya çıkabilecek sonuçları azaltmak için ABD’yi Bitcoin almaya çağırdı. Lowry’e göre, Amerika Birleşik Devletleri mevcut düzenden faydalanmak için Bitcoin almalı. Bitcoin, yatırımcılar ve dünya hükümetleri de dahil olmak üzere herkesin benimsediği yeni savunma protokolü haline gelirse, ABD şimdi BTC alırlarsa önümüzdeki 1000 yıl için bir süper güç olabilir.
Lowry, dünyanın dört bir yanındaki yasa koyucular ve düzenleyiciler Bİtcoin ve kripto paraları çökertmeye çalışırken, BTC’yi yasaklamanın doğru bir seçenek olmadığını söyledi. Bitcoin’i yasaklamak mümkün değil, ve düşmanınızın bu dijital varlığı kullanmasını yasaklayamazsınız. Ukrayna’da devam eden Rus işgali, dünyaya kripto paraların gücünü gösterdi. Ağır darbe alan Ukrayna, savaş başladığından bu yana, 100 milyon doların üzerinde kripto para bağışı aldı. Benzer şekilde, ABD ve Avrupa tarafından ülkeye uygulanan mali yaptırımlardan etkilenen birçok Rus politikacı ve iş adamının, bu yaptırımlardan kurtulmak için Bitcoin satın aldığı bildiriliyor. El Salvador geçen sene Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul ederek dünyayı şok eden bir hamle yaptı. Dünyanın dört bir yanındaki hükümetler Bitcoin’i benimserken, Malezya İletişim Bakanlığı, BTC’nin yasal para birimi olması için bir teklif sundu.
Avrupa Parlementosu, ikinci oylamaya gidebilir
Avrupa Parlamentosu (AB) Ekonomi ve Mali İşler Komitesi, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi bazı kripto para birimlerine yasak getirecek teklifi kabul etmemişti. Komitede, kripto paraların karbon ayak izinin azaltılmasını da kapsayan değişiklik önerisi, 32 “hayır”, 24 “evet”, 6 “çekimser” oyla reddedilmişti Ancak AB yasasına göre, yasa ikinci tur oylaması için bu hafta yeniden değerlendirmeye alınabilir. AB Parlamentosu’nun ekonomik komitesi tarafından geçen hafta onaylandıktan sonra, Kripto Varlıklarda Piyasalar (MiCA) önerisi, kabul edilmeden önce parlamentoda müzakerelere tabi tutulacak. Ancak bu müzakerelerde PoW yasağı yeniden gündeme gelebilir.
MiCA raportörü Stefan Berger bir tweet’te, özellikle, PoW yasağını geçirmeye çalışan partilerin, Avrupa parlamentosu üyelerinin en az onda birine sahip olmaları durumunda yasağın kaldırılmasına itiraz edebileceklerini ve yasağın yeniden oylanmasını başlatabileceklerini söyledi. Partilerin 23 Mart Çarşamba gününe kadar teklifi veto etmeleri gerekiyor ve eğer bunu yaparlarsa, Nisan ayında AB parlamentosunun bir sonraki genel oturumunda PoW yasağının yeniden oylanması gerekecek.