Bir blockchain güvenlik şirketi olan PeckShield, iki büyük kripto para protokolü olan Freedom Protocol ve Raccoon Network’ün dolandırıcılık olduğunu belirten bir uyarı yayınladı. Dahası, dolandırıcıların yaklaşık 20 milyon dolar BUSD başka bir adrese aktardıklarını ortaya çıkardılar.
Bu kripto para firmalarına dikkat, henüz iddialara cevap vermediler
Freedom Protocol , en yüksek sabit APY’ye sahip bir finansal varlık sağladığını iddia ediyor. yüzde 183.395,2’ye kadar bir APY sunabilir. Raccoon Network, verilerinden para kazanan bir meta veri şirketidir. Ancak, PeckShield şimdi bu iki şirketin de dolandırıcılık olduğunu iddia etti. PeckShield, Raccoon Network ve Freedom Protocol’e ait olduğunu iddia ettiği iki adres sağladı. PeckShield, her iki adresin de yaklaşık 20 milyon BUSN’yi başka bir adrese taşıdığını ortaya koyuyor. Depozitonun yapıldığı adres 20 milyon BSC-USD’den fazlasını göstermektedir. Hesabın toplam değeri 21 milyon USD’ye yakındır.
FTX CEO’su Sam Bankman-Fried verdiği bir röportajda, önemli sayıda kripto ürününün boş olduğunu ve bir Ponzi şemasına benzediğini ortaya koydu. Bu tür ürünler için değer, yalnızca onlara para koyan insanlara bağlıdır. FTX ve Binance gibi borsaların bu tür ürünleri tanımlamaktan ve listeden çıkarmaktan sorumlu olduğunu açıkladı. Bununla birlikte, SBF’nin işaret ettiği gibi, değerli ürünleri Ponzi şemalarına karşı tanımak her zaman kolay değildir. Uzmanlar ayrıca yatırımcıları pump ve damp planlarına karşı ve yatırımcıların kriptoda milyonlarca dolar kaybetmesinin diğer yaygın yollara karşı uyarıyor.
FBI, Kuzey Koreli Hackerlardan 500 Bin Dolarlık Fidye Ödemelerine El Koydu
Bunun yanında, FBI ve ABD Adalet Bakanlığı, Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, geçen yıl, Kuzey Kore devlet destekli bilgisayar korsanlarının bir Amerikan hastanesini hackleme girişimlerini engelledi ve bu süreçte 500.000 dolarlık kripto para birimi ve fidye ödemelerini ele geçirdi. DOJ Başsavcı Yardımcısı Lisa O. Monaco Salı günü yaptığı açıklamada, Kuzey Koreli grubun 2021’de bir Kansas hastanesinin sistemini hack’lediğini ve fidye talep ettiğini, talepleri karşılanmazsa merkezin sunucularını devre dışı bırakmakla tehdit ettiğini söyledi.
Açıklamada, siber suçluların 48 saat içinde miktarı ikiye katlamakla tehdit etmesi üzerine hastane personelinin fidyeyi ödediği belirtildi. DOJ açıklaması, fidye ödemesinin kripto para biriminde ödenip ödenmediğini belirtmedi.
O anda, hastanenin liderliği imkansız bir seçimle karşı karşıya kaldı – fidye talebini yerine getirin ya da doktorların ve hemşirelerin kritik bakım sağlama yeteneklerini kısıtlayın.- Ama aynı zamanda kendileri ve gelecekteki kurbanlar için yapılması gereken doğru şey olan FBI’ı da bilgilendirdiler.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!