Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, ülkenin G20’nin başkanlığını üstlenmeye hazırlanırken dijital finansal teknolojiyle “hızla ilerlediğini” göstermek istediğini söyledi. Bakan Nirmala Sitharaman, Bitcoin ve kripto para regülasyonunun, borç sıkıntısının, uluslararası vergilendirmenin ve iklim finansmanının öncelikli konular olduğunu vurguladı. Hindistan’ın Aralık ayında Endonezya’dan gelen bir devir teslimin ardından G20 başkanlığını üstlenmesi bekleniyor. İşte ayrıntılar…
Bitcoin ve kripto para endüstrisi öncelikli konulardan biri olacak
Hindistan Uluslararası Ekonomik İlişkiler Araştırma Konseyi’nde konuşan Bakan Sitharaman, Hindistan halkının dijital teknolojiyi çok hızlı bir şekilde benimsediğini söyledi. Maliye Bakanı, Bitcoin ve kripto para düzenlemesinin muhtemelen G20 liderliğinde Hindistan’ın önceliklerinden biri olacağını, ancak diğer üyelerin desteğine ihtiyaç duyduklarını da sözlerine ekledi. Sitharaman’a göre, kripto paraların düzenlenebilmesini için Uluslararası Para Fonu, Finansal İstikrar Kurulu ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü gibi kuruluşlarla birlikte çalışılması gerekiyor. Sitharaman yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Hiçbir ülke bireysel olarak kripto para birimlerini düzenlemeyi başaramaz.
Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, G20 üyelerinin Rusya-Ukrayna savaşını masaya yatıracaklarını söyledi. Sitharaman’a göre Batı’nın uyguladığı yaptırımların gıda ve enerji güvenliği üzerindeki etkilerinin detaylı bir şekilde incelenmesi gerekiyor. Bakan Sitharaman, kripto paralar için küresel olarak regülasyona ihtiyaç olduğunu söyledi ve şunları ekledi:
IMF ve OECD (Ekonomik Kalkınma ve İş birliği Örgütü) şimdiden sıkı çalışmaya başladı. Bu nedenle onları da kripto varlıkların tüm ülkelerin katılımıyla nasıl düzenlenebileceğini anlamaya teşvik etmemiz gerekiyor
Kripto para sektörünün düzenlenmesi gerekiyor
Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, kripto paraların özellikle uyuşturucu, terör finansmanı ve kara para aklama yönetimi olarak görül görüldüğü için acilen düzenlenmesi gerektiğini düşünüyor. G20 üyelerine bir çağrıda bulunan Bakan, kripto varlıklarının en iyi nasıl ele alınacağını görmek için politikalar üzerinde koordinasyon kurulması gerektiğini belirtti ve küresel işbirliği çağrısında bulundu.
Hindistan Merkez Bankası, 2018 yılında kripto firmalarına hizmet sunulmasını yasakladı. 2020 yılında ise ülkenin yüksek mahkemesi bu yasağı kaldırdı. Bununla birlikte, Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, Hindistan Merkez Bankası, merkez bankası dijital para biriminin (CDB) piyasaya sürülmesi için çalışmaların devam ettiğini açıklamasının ardından, Dijital Rupi Pilot Programı, 1 Kasım’da başlatıldı. Merkez bankası dijital para birimini (CBDC) geleneksel finansal sisteme “çok az veya hiç bozulmadan” sunulması bekleniyor.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!