featured
  1. Haberler
  2. Kripto Para Haberleri
  3. Günün Öne Çıkan Çarpıcı Kripto Para Haberleri (16 Şubat 2021)

Günün Öne Çıkan Çarpıcı Kripto Para Haberleri (16 Şubat 2021)

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin İlk Kez 50 Bin Doların Üzerine Çıktı

Bitcoin bugün itibariyle kırdığı 50 bin dolarlık psikolojik seviye engeline yükselişinde elde ettiği kazanımların çoğunu korumayı başardı. Lider kripto para birimi CoinDesk verilerine göre bazı borsalarda tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 50 bin dolara ulaşmayı başardı.

Bununla birlikte ek CoinDesk verileri dünkü Bitcoin fiyatlarının hızla düşüş kaydettiğini ve 46 bin doların altına kadar düştüğünü ortaya koydu. Chainlink’in kurucu ortağı Sergey Nazarov da dijital paranın kazandığı ivmeye odaklandı ve Tesla gibi giderek daha fazla şirketin bilançolarına Bitcoin eklemeye devam etmesiyle kurumların ve para yöneticilerinin bu dijital varlığa yatırım yapma konusunda büyük bir baskı hissettiklerini söyledi.

Ekonomist altın tutkunu ve Bitcoin karşıtı olan Peter Schiff Bitcoin’in 50 bin dolara ulaşamayacağı tahmininde yanıldığını söyledi. Buna rağmen Schiff kripto paraların balon olduğunu düşünüyor.

Schiff 2019’da Thomas Lee ile tartışmasında altının iki yıl içinde 5 bin doları göreceğini ve Bitcoin’in 50 bin dolara ulaşamayacağını söylemişti. Schiff’in tahminleri tutmadı. 2018 Bitcoin tahmininde yanıldıktan sonra Lee’ye saldıran Schiff “Altın 5 bin doları bulacak ama Bitcoin 50 bin dolara ulaşamayacak” demişti.

Ripple (XRP) Davasında Yeni Gelişme

Rus milletvekilleri Bitcoin  gibi kripto para birimlerini vergilendirmek için aktif olarak mevzuat hazırlıyor.

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma tarafından yapılan yeni bir duyuruya göre Duma’nın Devlet İnşa ve Mevzuat Komitesi 15 Şubat’ta kripto para birimi vergilendirmesine ilişkin bir tasarıyı onayladı. Yeni yasa tasarısı Rusya federal vergi yasasında yapılan bir takım değişikliği temsil ediyor.

Taslak halindeki tasarının bir parçası olarak Rus hükümeti Bitcoin gibi kripto para birimlerini mülk olarak tanıdı ve Rus sakinlerinin kripto ticaretinden elde edilen kârları vergilendirmeyi amaçlıyor. Tasarı vatandaşlar ve yabancılar dahil tüm yerli halkın yanı sıra ülkede kurulmuş Rus ve uluslararası kuruluşları hedefliyor. Tasarıya göre listelenen kuruluşlar toplam gelen veya giden işlem miktarı yıllık bazda 600 bin rubleyi (8.100 dolar) aşarsa kripto para işlemlerini bildirmek zorunda kalacak.

Aralık ayında Ripple’a karşı açılan dava sadece XRP’yi değil bütün kripto para sektörünü sarstı. Ripple ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu arasındaki hukuki mücadelede 15 Şubat tarihinde önemli bir gelişme yaşandı.

Ripple ve SEC dava resmen başlamadan önce bir araya gelerek uzlaşmayı masaya yatırdı. Kanunen her dava öncesinde atılan bu adım birçok uzmana göre Ripple’ın çıkarına bir anlaşma ile sonuçlanabilirdi. Ancak beklenen gerçekleşmedi ve Ripple ile SEC arasında uzlaşmaya varılmadığı belirtildi.

Yargıç Analise Torres tarafından yapılan açıklamada tarafların daha önceki görüşmelerine rağmen anlaşmaya varamadıkları belirtildi. Bu da 22 Şubat tarihindeki duruşmanın artık resmen görülebileceğini gösteriyor. Ripple ve XRP hakkında net bir karara varılması için ise uzmanlara göre en az 6 ay beklemek gerekebilir. Ünlü avukat Stephen Palley ise 15 Şubat tarihinin Ripple için bir çıkış yolu olabileceğini belirtti.

Günün Öne Çıkan Çarpıcı Kripto Para Haberleri (16 Şubat 2021)
Yorum Yap