Fenbushi Capital yönetici ortağı Bo Shen, bir hack olayıyla karşı karşıya olduklarını ve bu yoluyla 42 milyon dolar değerinde kişisel kripto para yatırımını kaybettiğini açıkladı. Fenbushi Capital’in portföyünde 39 farklı altcoin projesinin bulunduğu biliniyor. İşte ayrıntılar…
Shen’in yöneticisi olduğu şirketinde 39 altcoin bulunuyor
Fenbushi Capital yönetici ortağı Bo Shen, Asya’daki blockchain odaklı bir risk sermayesi şirketi olan Fenbushi’den gelen hiçbir fonun, kendisine 38 milyon dolar kaybettiren saldırıda tehlikeye atılmadığını söyledi. Bo Shen, yerel kolluk kuvvetlerinin, Federal Soruşturma Bürosu’nun ve avukatların dava üzerinde çalıştığını da sözlerine ekledi ve şunları açıkladı:
USDC’deki 38 milyon dahil olmak üzere toplam 42 milyon değerinde kripto varlığı, 10 Kasım EST sabahının erken saatlerinde 894 ile biten kişisel cüzdanımdan çalındı. Çalınan varlıklar kişisel fonlardır ve Fenbushi ile ilgili kuruluşları etkilemez.
39 farklı altcoin projesini bünyesinde bulunduran Fenbushi Capital’in yatırım yaptığı altcoin projeleri ise şunlar: VeChain, Flow, EOS, Reserve Rights, Ontology,WOO Network, Siacoin, MXC, Celer Network, SNT, Centrifuge, NuCypher, CTK, QuarkChain, NKN, Efinity Token, GXChain, MATH, DxChain Token, Stratos Cere Network, Hacken Token, Taraxa, Egretia, Atlas Protocol, MDS, Delphy, Hashgard, Plair, POE, VOTE, EveriToken, Kyber Network, Crystal Legacy, HeroNode, Tierion, DeepCoin, Firefly, Cybex ,GET.
Kripto para birimleri hack saldırılarıyla karşı karşıya
Bo Shen’e ait cüzdana yapılan saldırı, FTX’in çöküşünün ardından kripto endüstrisine duyulan güvenin düşmesiyle birlikte daha çok ses getirdi… Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, Hollywood yıldızı Bill Murray, Eylül 2022’de NFT yardım müzayedesinden sonra 119.2 ETH kaybetti. Bilgisayar korsanları, çalınan fonları sahte kimlik kullanarak iki merkezi borsadaki cüzdanlara aktardı. Neyse ki Murray için, bir Coinbase kullanıcısı çalınan fonların yerini alması adına 187.500 dolar değerinde ETH bağışladı. Ek olarak, FTX yakın tarihli bir hack’te 400 milyon dolar kaybetti ve bilgisayar korsanı kötü amaçlı yazılımları FTX uygulamasına dışarıdan yükledi.
Merkezi borsalar gibi müşterilere yönelik kimlik avı saldırıları, sosyal mühendislik teknikleri kullanılarak yaygın olsa da, biraz daha az popüler bir kimlik avı yöntemi, kriptoyu kendi kendini saklama cüzdanlarında tutan daha fazla teknoloji meraklısı kripto kullanıcısını hedef alır. Bir cüzdan sahibi, kripto hediye vaadiyle bir e-posta alabilir. Klasik bir kimlik avı senaryosunda olduğu gibi, dolandırıcılar kullanıcıdan sahte bir web sitesinin bağlantısını tıklamasını ister. Bundan sonra, kullanıcı MetaMask, Blockchain.com, Coinbase, Binance ve Exodus gibi çeşitli popüler cüzdanları görür. Dolandırıcılar daha sonra gerekli izinleri alır ve kullanıcı muhtemelen kriptolarının çoğunu kaybedecektir.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!