Biden yönetimi, hükümetin yolsuzlukla mücadele politikasını ortaya koyan Amerika Birleşik Devletleri Yolsuzlukla Mücadele Stratejisini yayınladı. Özellikle, yasal olmayan aktörlere yer verilen üçüncü sütun, kripto para birimlerini hedefliyor.
Biden ve kripto endüstrisine ilişkin düzenlemeler
Belge, hükümet çapında bir yolsuzluk yaklaşımını beş sütun altında tanımlıyor. Özellikle, yasal olmayan aktörleri sorumlu tutmakla ilgili olan üçüncü sütun, kripto para birimlerini hedefliyor. Yolsuzlukla Mücadele Stratejisi Belgesi’nde şu ifadeler yer alıyor:
DOJ, yeni kurulan bir görev gücü olan Ulusal Kripto Para Birimi Uygulama Ekibini, özellikle cezai suistimallerin karmaşık soruşturmalarına ve kovuşturmalarına odaklanmak için kullanacak.
Kripto borsaları, mixing ve tumbling hizmetleri ve kara para aklama aktörleri tarafından işlenen suçlar.
Belge, ABD tarafından kripto para piyasası düzenlemelerinin bir göstergesi niteliğinde
Belge, 2021’in büyük bir kısmında hakkında spekülasyon yapılan, Biden yönetiminin riskleriyle mücadele etmek için bir ekip oluşturacağı kripto endüstrisi konusunda yeterince ciddi olduğunu bildiriyor. Biden yönetimi uzun süredir kripto endüstrisinin karanlık tarafını hedef alıyor. Yaz aylarında, yönetimin kripto görev gücü, Haziran ayında Kongre ile yaptığı sanal brifingin ardından manşetlere çıkmaya başladı. O sırada, ulusal güvenlik danışman yardımcısı Anne Neuberget, yönetimin yasadışı finansal faaliyetlerde kripto para birimlerinin kullanımını engellemek için çalıştığını söyledi.
Biden yönetiminin kripto konusunda bu kadar endişe duymasının bir nedeni, kripto endüstrisinin yılın en yüksek profilli fidye yazılımı saldırılarından bazılarının da konusu olmasıydı. Colonial Pipeline ve JBS fidye yazılımı saldırılarının ardından DOJ, fidye yazılımını terörizmle benzer bir öncelik seviyesine yükselteceğini açıkladı. Ancak bu sadece fidye yazılımıyla ilgili değil. Kripto para birimleri, kötü oyunculara ekonomik bir yaşam çizgisi vererek ABD’nin yaptırım rejiminin etkinliğini de engelliyor. Kuzey Kore ve İran gibi devletlere karşı uygulanan 9.000’den fazla yaptırım ile birlikte, yaptırımlar Amerikan dış politikasının temel taşı haline geldi. Hazine Bakanlığı tarafından bu yılın başlarında yapılan açıklamada şu ifadelere yer veriliyor:
Bu teknolojiler, kötü niyetli aktörlere, finansal sistem dışında fon tutma ve transfer etme fırsatları sunuyor. Hazine Bakanlığı bu yılın başlarında yaptığı açıklamada, aynı zamanda doların küresel rolünü azaltmayı amaçlayan yeni finans ve ödeme sistemleri kurmaya çalışan rakiplerimizi de güçlendiriyor.
Kripto para piyasası ile ilgili daha fazla güncel haber için lütfen Kriptoarena.com adresini ziyaret ediniz.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!