Mississippi’de Pazar Ayinleri: Kripto Paralar ve Misyonerlik!

Kripto paralar, ABD’de ivme kazanmaya devam ederken, Güney Baptist kilisesi kripto para birimleri ile bağış toplayacağını duyurdu. Mississippi’deki Back Bay kilisesi, kripto paralar ile bağış toplayan ilk Baptist kilisesi oldu.

Kilise, çağa ayak uydurmalı

2005’ten beri kilisenin yönetim kurulu başkanlığını yapan papaz Adam Bennet, daha geleneksel kanalların yanı sıra bağış seçeneği olarak kripto paraları kullanmanın artık kaçınılmaz olduğunu belirtti. Teknoloji meraklısı olan Bennett’e göre, “Bugün bu girişim kiliselerde pek yaygın değil, ancak gelecekte daha fazla insan, kripto para birimiyle ilgilendikçe, böylesi uygulamalar normal hale gelebilir. Bağış seçeneği olarak, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH)’un yanı sıra, kilise  Bitcoin Cash (BCH), stablecoin DAI, Dogecoin (DOGE), Litecoin (LTC) ve USD Coin (USDC)’i kabul ediyor.

 

Baptist Press’e konuşan Bennett, Kilisede kriptoyla ilgilenen birkaç kişiyle konuştuğunu ve daha sonra bu adımı atmayaa karar verdiğini söyledi. Konu hakkında biraz araştırma yaptığını belirten papaz, ”Salvation Army” isimli bir kilise topluluğunun kripto para kabul ettiğini öğrendiğini bildirdi. Sistemlerini  ve kullandıkları platformlarunu inceleyen Bennett, çağımızdaki teknoloji ve finansal sistemin bir parçası olmanın önemini anladığını ifade etti. Bennett, kripto paralara erken dönemlerde yatırım yaptığını ve sektörün artık göz ardı edilemeyecek kadar büyüdüğününün altını çiziyor. Kilisede kripto paralara yatırım yapan diğer insanların da olduğunu söyleyene papaz, elde ettikleri gelir ile kilisenin giderlerini karşılamayı hedefliyor. Bağış yoluyla elde edilen gelirin sistemin bel kemiği olduğunu vurgulayan Benentt, yeni teknoloji ürünü dijital paralar sayesinde daha fazla bağış toplamayı hedefliyor.

 Misyonerlik ve bağış: kripto para birimleri geleceğin finansal sistemi!

 Bentt’a göre, bağış kavramı da her geçen gün farklı bir boyut kazanıyor. Önceleri insanlar kiliseye arsa, tarım ürünleri ve hayvan bağışlıyordu. Sonradan, para bu ürünlerin yerini aldı. Şimdi ise, küresel ekonomi dijital bir evrim geçiriyor ve kilise de buna ayak uydurmak zorunda. Misyonerlik faaliyetleri ve Tanrı’nın emrini yaymak için ekonomik gücün önemine değinen papaz, kripto para birimlerinin ileride daha büyük bir rol üstleneceğine inanıyor.
Bir ülkeden diğerine değer aktarmak için kripto kullanan ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar olduğuna değinen Bennett, kriptolar sayesinde bazı üçüncü dünya ülkelerindeki işlemlerin hızlı ve ucuz bir şekilde gerçekleşemeyeceğin de sözlerine ekledi. Bennett, bu kar amacı gütmeyen kuruluşların, Afrika’da su kuyusu, okul ve hastane açmak gibi projeler için verimli bir şekilde fon almak amacıyla kripto kullandıklarına dikkat çekti. Misyonerlik çalışmaları için de kripto paralar kullanılıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!