Aelf (ELF) Nedir?

Son dönemde ki piyasa şartları sebebiyle Blockchain teknolojisi ile ortaya çıkan birçok proje yakından takip edilmektedir. Yatırımcıların son dönemde yeni arayışlarda olmasıyla beraber iş çözümü olarak tasarlanan projelere odaklanması giderek artmaktadır. Ayrıca bu artışla beraber Aelf (ELF) en çok aratılan proje haline gelmiştir. Bu yazımızda Blockchain ve kripto para yatırımcılarının sıkça arattığı Aelf (ELF) coin nedir, amacı nedir, avantajları ve dezavantajları nelerdir gibi sorulara kriptoarena.com olarak, cevap vermeye çalışacağız.

Aelf (ELF) Nedir?

Aelf, iş çözümü olarak tasarlanan açık kaynaklı bir Blockchain ağı olarak bilinmektedir. Projenin yaratıcılarına göre, geleceğe öncülük edeceklerdir. Bu kapsamda sınırsız ölçeklendirilebilir bulut bilgi işlem ağlarına sahip oldukları söylenilir. Ayrıca en gelişmiş ve güvenli Blockchain bulut altyapısı olunduğuna dair söylemleri mevcuttur. ELF ise bu ağın yerel token’ıdır. Platform bazı durumlarda merkezsiz bir bulut hesaplama platformu olarak da tanımlanmaktadır.

Projenin Amacı Nedir?

Aelf, dijtial varlıkların üretimine ve Blockchain ekosisteminin geliştirilmesine odaklanmaktadır. Odak noktası olarak faaliyetlerine başlamışlardır. Ayrıca bir dijital varlığın ana şirketi olan Aelf, halka açık zinciri Oracle ve DeFi protokolü gibi unsurları da içinde barındırır. Projenin whitepaper’ına göre Bitcoin ve Ethereum gibi mevcut popüler ekosistemlerle bağlantı kurulabilmektedir. Bazı Blockchain’lerde yaşanılan problemleri destekleme için tam işlevsel bir Blockchain alt yapısına sahiptir.

Teknik detaylarına bakıldığında bir ana zincir ve çoklu yan zincir yapısı geliştirilmiştir. Ayrıca kaynak izolasyonu elde etmek için bağımsız yan zincirlerde merkeziyetsiz uygulamaları (DApp) desteklemektedir. Dahası paralel işlem ve AEDPoS konsensüsünü de benimsemektedir. Bu da Aelf’in kendi ekosisteminde birçok farklı hizmette kullanılabilmesi anlamına gelir. Ağda yer alan ELF token’ları ise bu platform üzerinde yer alan birçok hizmetin yapılması için çeşitli işlemlerde aktif olarak kullanılır. Platformda gerçekleşen tüm işlemlerde ELF token’ların kullanılması gerekir. Bunlara ek olarak, ELF için bir kullanım alanı ve mali değer de ortaya çıkmıştır. Yan zincir ve ana ağ arasında gerçekleşen işlemlerde ortaya çıkan ücretler ek olarak alınmamaktadır. Öte yandan Aelf (ELF) piyasalarda da yatırım amaçlı olarak kullanılmaktadır.

Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Aelf projesinin avantajlarına ve dezavantajlarına daha yakından bakmak önemlidir. İlk olarak teknik makalede verilen bilgiler oldukça kulağa hoş gelmektedir. Ancak projenin bunların kaçta kaçını tamamlamış olduğu oldukça önemlidir. Ayrıca projenin avantajları yakından incelendiğinde ilk olarak, yüksek performans göze çarpmaktadır. Bu özelliği sayesinde paralel işleme ve sunucu kümeleri performans zorluğunu ortadan kaldırmaktadır. İkinci olarak, kaynak izolasyonu mevcuttur. Bu kaynak izolasyonları sayesinde proje kendi kendini sürekli denetlemektedir. Üçüncü olarak, proje oldukça basitleştirilmiş olduğundan kullanım kolaylığı bulunmaktadır. Bu da kullanıcıların kullanım kolaycılığına verdiği değerle doğru orantılıdır. Son olarak projede çoklu kullanım özelliği vardır. Çoklu kullanım özelliği sayesinde yaşanabilecek problemler daha kısa sürede halledilebilmektedir.

Dezavantajlarına geçersek, ELF birçok global borsada listelenmiştir. Ancak piyasalarda ELF fiyatı sert geri çekilmeler yaşıyor. Bu da yatırımcıları oldukça rahatsız etmektedir. Ayrıca belli bir yatırımcı kesimi bu tarz hareketlerden rahatsız olur, yatırımlarından vazgeçerse büyük sıkıntılar yaşanacaktır. İkinci olarak, risk faktörü oldukça yüksektir. Bu risk faktörü ilk dezavantajla birleşmesiyle projeye oldukça zarar verir. Bu nedenle geliştiricilerin oldukça aktif olması ve güncellemeleri desteklemesi gerekmektedir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!