Analist 2 Altcoin İçin Ciddi Yükseliş Bekliyor

Kripto para piyasası bugüne kadar yüzde 14 düşüşle 1,9 trilyon dolara geriledi. Ancak, önceki en yüksek seviyelerine kıyasla çok daha düşük ücretlere sahip bazı altcoin projeleri ilerisi için iyi bir yatırım fırsatı sunuyor olabilir. Analist Will Ebiefung, Sandbox (SAND) ve Polkadot (DOT)’un yakın zamanda yükselişe geçebileceğini iddia ediyor.

Sandbox (SAND)

Kullanıcıların oyunlar ve diğer içerikler aracılığıyla etkileşimde bulunabilecekleri birbirine bağlı bir sanal dünya olarak tanımlanan metaverse, teknoloji dünyasını kasıp kavuruyor. Sandbox ise bu fırsatı değerlendiriyor. Analist Will Ebiefung’a göre artan ana akım kabulü ve nispeten uygun fiyatı, altcoin’i uzun vadeli büyüme için hazırlayabilir. Bloomberg’in araştırmasına göre, metaverse endüstrisi 2024 yılına kadar 800 milyar dolar değerinde olabilir. Sandbox, kullanıcıların sanal gayrimenkul ticareti yapmasına ve oyun deneyimlerinden para kazanmasına yardımcı olmak için tasarlanan sanal dünyası aracılığıyla pastadan bir dilim almayı planlıyor.

Sandbox’ın gerçek dünyadaki ortaklıkları, projede heyecan verici bir güven oluşmasını sağlıyor. Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz üzere bankacılık devi HSBC, mart ayında “yeni ve mevcut müşteriler için yenilikçi marka deneyimleri” yaratmak amacıyla The Sandbox’ta sanal arazi satın aldı. Bu anlaşma, The Sandbox metaverse içinde sanal bir konser salonu oluşturmayı planlayan moda evi Gucci ve Warner Music Group ile daha önceki ortaklıkları takip ediyor. Analist Ebiefung, Bitcoin ve Ethereum gibi en popüler kripto para birimleri ile karşılaştırıldığında Sandbox’ın oldukça ucuz olduğunu ifade ediyor. Analiste göre bu altcoin, metaverse fırsatı arttıkça, daha fazla büyüyebilir.

Popüler altcoin Polkadot (DOT)

18,5 milyar dolarlık bir piyasa değeri ile Polkadot, The Sandbox’tan önemli ölçüde daha büyük bir değere sahiptir. Bununla birlikte analist Will Ebiefung’a göre, DOT’un teknik mahareti ve merkezi olmayan uygulama (dApp) geliştirme konusundaki benzersiz yaklaşımı uzun vadeli büyümesinin daha yeni başladığı anlamına gelebilir. Polkadot, saniyede 1.000 işlem gerçekleştirebiliyor. Bu da onu, saniyede yalnızca 30 işlemi yönetebilen en büyük rakibi Ethereum’dan daha hızlı hale getiriyor. Altcoin platformu, hızını, madencilerin işlemleri doğrulamak için mevcut kripto paraların kullandığı, proof of stake adı verilen bir fikir birliği mekanizması aracılığıyla elde ediyor.

Bu süreç, madencilerin Blockchain’lerini güncellemek için hesaplama problemlerini çözdüğü Ethereum tarafından kullanılan hantal proof of work sisteminden daha hızlı olarak biliniyor. Ancak analiste göre Polkadot’un bir başka yeniliği ise Sharding adlı bir teknolojiye sahip olması. Polkadot’un geliştiricilerine göre, Sharding, Polkadot Blockchain’ini, darboğazları önlemek için işlemleri ayrı ayrı işleyebilen, parça adı verilen açıklanmayan sayıda minyatür Blockchain’lere ayırır. Platform ayrıca geliştiricilerin parçalar üzerinde dApp’ler oluşturmasına olanak tanıyarak projelere daha fazla özerklik sağlar. Analist Ebiefung’a göre altcoin projesinin bu rekabet avantajı, uzun vadede geliştiricileri çekmesine yardımcı olabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!