Analist: 2 Altcoin Mart’ta SHIB’i Geride Bırakacak

ABD’li yatırım şirketi The Motley Fool analistlerinden Sean Williams’a göre Shiba Inu (SHIB) 2021’de yüzde 46 milyon civarında yükselmesine rağmen, çekici bir yatırım değil. Bununla birlikte, analiste göre oldukça popüler iki altcoin projesi olan Avalanche (AVAX) ve IOTA (MIOTA) öne çıkmalarını sağlayacak net rekabet avantajları sunuyor.

Avalanche (AVAX)

Analist Sean Williams’a göre mart ayında Shiba Inu yerine satın alınabilecek ilk kripto para birimi Avalanche (AVAX) oluyor. 2 Mart itibariyle, piyasa değerine göre (20,6 milyar dolar) en büyük 10. kripto para oldu. Avalanche, akıllı sözleşmeler arasındaki sözleşmelerin müzakeresini kolaylaştırır, doğrular ve uygular. Analiste göre altcoin projesinin ayrıca zaman içinde başarılı olmasına izin vermesi gereken çok net üç avantaj sunuyor. Başlangıç ​​olarak, Avalanche’ın ağı oldukça hızlı olmasıyla biliniyor. Analist, AVAX’ın sunduğu ikinci avantajın ölçeklendirme yeteneği olduğunu belirtiyor. Avalanche, geliştiricilerine göre 4.500’den fazla TPS’yi işleyebilir.

Analist Sean Williams, altcoin projesinin sağladığı üçüncü avantajın, Ethereum Sanal Makinesinin (EVM) Blockchain’ine dahil edilmesi olduğunu belirtiyor. Yazılım geliştiriciler Ethereum’un Blockchain’inde merkezi olmayan uygulamalar (dApp’ler) oluşturmak için EVM’yi kullanıyor. Williams’a göre Avalanche, Ethereum’a göre daha düşük işlem ücretleriyle birlikte üstün hız ve ölçeklenebilirlik sunduğundan, EVM’nin dahil edilmesi, dApp geliştiricilerini ağına gelmeye teşvik edebilir. Son dApp protokol geliri verileri bunun olduğunu gösteriyor. TokenTerminal.com’a göre Avalanche, son 90 gün içinde 41,6 milyon dolarlık dApp protokolü geliri getirdi.

Altcoin IOTA (MIOTA)

Analist Sean Williams’a göre mart ayında Shiba Inu yerine güvenle satın alınabilecek ikinci kripto para birimi ise IOTA (MIOTA) oluyor. Willaims, IOTA’yı bu kadar özel yapan şeyin, ağının benzersizliği ve verimliliği ile pratik, gerçek dünya uygulamalarına sahip olması olduğunu belirtiyor. Dahası, Blockchain tabanlı bir ağ olmaması IOTA’yı diğer altcoin’lerden ayırıyor. Altcoin’in geliştiricileri Blockchain yerine, “Tangle” olarak adlandırdıkları şeyi kullanıyorlar. Tangle, her yeni işlemin önceki iki işlemi onaylamasını gerektiren yönlendirilmiş bir döngüsel olmayan grafik (DAG) olarak nitelendirilebilir. Blockchain’e kıyasla DAG’a yaslanmanın birtakım avantajları vardır. Örneğin, Blockchain tabanlı ağlar, blokları oluşturmak ve doğrulamak için kullanıcılardan oy gerektiriyor. Doğrulayıcıya ihtiyaç duymaksızın, her geçen işlemde daha verimli büyümek üzere tasarlanan IOTA’nın ağında ödeme işlemleri ortalama birkaç saniye içinde tamamlanıyor.

Kriptoarena.com olarak analizlerini yakından takip ettiğimiz analist Sean Williams IOTA’nın en önemli avantajının, DAG çözümünün, ağındaki işlemleri ücretsiz sağlaması olduğunu düşünüyor. Analiste göre bunlara ek olarak altcoin, Aralık 2021’de IOTA sahiplerinin yeni token’lar ile pasif gelir elde etmelerini sağlayan staking’i tanıttı. Bu yeni token’lardan biri olan Assembly, ağı bu yıl içinde piyasaya çıktığında ücretsiz akıllı sözleşmeye dayalı işlemler sunacak. Willams, IOTA’nın bu ay Shiba Inu’dan çok daha iyi bir yatırım olmasının son nedeninin, altcoin’in gerçek dünyadaki kullanım durumu olduğunu belirtiyor. Şubat 2021’de IOTA, tanınmış BT şirketi Dell Technologies ile bir ortaklık duyurdu. IOTA, Dell’in DCF’sini ölçeklendirmeye ve güvenceye almanın yanı sıra bu verilerin güven derecesini Tangle’ına kaydetmeye yardımcı oluyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!