Analist Uyardı: Regülasyon, Bu Altcoin Sektörüne Darbe Vuracak!

Popüler bir kripto para analisti, regülasyonun kurumsal yatırımcıları gizlilik odaklı altcoin projelerine girmekten caydıracağını söylüyor.

 

Gizlilik odaklı altcoin projeleri, büyük zarar görebilir

Yeni bir röportajda, finansal eğitim YouTube kanalı InvestAnswers, işlem bilgilerini gizleyen, kullanıcıların anonimliğini korumalarına ve faaliyetlerini gizlemelerine izin veren gizlilik odaklı altcoin projelerine yönelik görüşlerini paylaştı. Analiste göre, özellikle ABD’de süren düzenle çalışmalarıyla birlikte özellikle kurumların bu varlıklara yatırım yapma konusunda neden şüpheci olduğunu açıklıyor. Gizlilik odaklı altcoin’lerin başarılı olması için kurumsal yatırım çekmeleri gerekiyor. Analist,”İzleyiciler arasındaki insanların VC’ler (girişim kapitalistleri) gibi şeylerin kötü olduğuna inandığını biliyorum, ancak VC’ler kötüyse, Microsoft veya Hewlett-Packard veya Google veya Facebook veya Tesla veya SpaceX gibi bir şey asla olmazdı. Bunlar, tüm bu başarılı şirketlerin arkasındaki insanlar. Biden yönetimi regülasyon konusunu ele aldı ve bu varlıklar her zaman çok yüksek bir düzenleyici inceleme görecek. Bu nedenle kurumsal yatırımcılar yatırım yapmayacak. Düzenleme gelince, bu altcoin’ler darbe alacaklar. Bu kripto varlıklar, teknik ve zincir üstü olarak da iyi görünmüyor” ifadelerini kullandu.
Altcoin görüşlrini paylaşan analist, Bitcoin‘in hala riskli bir varlık olarak kabul edildiğini söylüyor. Analist, ”Bitcoin, teknoloji hisselerine bağlı ve tam olarak bu korelasyonu davranışı görüyoruz. Şu anda devam eden Bitcoin konferansında olduğu gibi, insanların büyük atılım haberleri beklediğini ve bu olmazsa, çok fazla hayal kırıklığı olacağını düşünüyorum. Ayrıca farklı varlıklara çok fazla para akışı görüyorum. Bitcoin, hala iyi bir yatırım aracı. Ancak şimdi paranızı yatırmak için çok fazla risk var.” açıklamasını yaptı.

 

Meta, metaverse projesinde düzenleyici engel ile karşılaştı

Facebook’un ana şirketi Meta Platforms, sanal dünya planlarında engelle karşılaşırken, önde gelen metaverse tabanlı altcoin’ler bu hafta sert düşüş yaşadı. Kripto para piyasasında meydana gelen düzeltme de çoğu token fiyatını etkiledi. Decentraland (MANA), The Sandbox (SAND), Axie Infinity (AXS) ve ApeCoin (APE) dahil olmak üzere önde gelen metaverse tokenleri yüzde 15 ila yüzde 26 arasında düştü. AXS, emsalleri arasında en kötü performans gösteren altcoin oldu. AXS, 600 milyon dolarlık bir hacklenmeden kurtulmaya çalışırken üçüncü en büyük metaverse tokeni olarak yerini de kaybetti. Metaverse sektörüne yönelik duyarlılık, Meta’nın sanal dünya planlarında sektöre akan sermaye miktarını yavaşlatabilecek potansiyel bir gecikme tarafından etkilendi. Yatırımcılar ayrıca, Mart ayı sonlarında token fiyatlarında güçlü bir rallininn ardından kar topluyor gibi görünüyor. Metaverse’in günümüzde popülaritesinin arkasındaki en büyük faktör olduğu iddia edilen Meta, sanal dünya inşa etme planlarında bir engel ile karşı karşıya.
 
ABD düzenleyicileri Cuma günü, firmanın hissedarlarına metaverse planları üzerinde oy kullanma fırsatı vermesi gerektiğine karar verdi. Şirketin şimdi Meta’nın sanal dünya için planlarını inceleyen ve platformda meydana gelebilecek olası psikolojik ve insan hakları zararlarına atıfta bulunan bir hissedar önerisi üzerinde oy kullanması gerekecek. Aralık ayında açıklanan teklif, Meta’nın planlanan çevrimiçi alanından potansiyel sağlık ve siyasi risklerin üçüncü taraf değerlendirmesi için çağrıda bulunuyor. Teklifi destekleyen aktivist yatırımcılar grubu, Facebook’un siyasi olarak bölücü içeriğe ev sahipliği yapma geçmişine dikkat çekti. Meta başlangıçta öneriyi engellemeye çalışsa da, bu teklif Meta’nın Mayıs ayındaki yıllık hissedar toplantısında oylanacak. Oylama, hissedarların teknoloji devinin bir metaverse planlarının “ihtiyatlı veya uygun” olup olmadığına karar vermesini ortaya koyacak. Daha fazla altcoin haberi için, KriptoArena.com adresini takip edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!