Balinalar Stablecoin Biriktiriyor: Ne anlama geliyor?

Veriler, kripto balinalarının daha düşük bir fiyat seviyesinden alım yapmak için konumlandığını gösteriyor. Kripto para fiyatlarındaki son bir düşüş, balinalar tarafından stablecoin alımında buna karşılık gelen bir artış görüyor.

Kripto balinaları stablecoin biriktiriyor

Tether (USDT), USD Coin (USDC) ve DAI gibi stablecoin’ler, kripto alımını kolaylaştırmak için yaygın olarak kullanılıyor. Bir trader, borsadaki stablecoin’ler için fiat değişiminde bulunur ve daha sonra diğer token’ları satın almak için kullanır. Bu nedenle, stablecoin’ler piyasada ileriye dönük konumlandırmanın iyi bir göstergesi olarak görülüyor. Kripto balinalarının satın alımındaki artış, genellikle piyasadaki bir toparlanmadan önce geliyor. USDT, son iki günde sürekli olarak yaklaşık 90 milyar dolarlık hacimler görerek en çok aranan stablecoin olmaya devam etti.

Blockchain araştırmacısı Santiment’ten elde edilen veriler, son piyasa zayıflığına yanıt olarak stablecoin balina işlemlerinin hafifçe arttığını gösteriyor. Balinaların başka bir satın alma fırsatı için konumlanması muhtemel görünüyordu. Tarihsel veriler, stablecoin talebindeki artışın genellikle kripto fiyatlarında büyük bir sıçramadan önce geldiğini gösteriyor. Kripto piyasalarının, Mart ayı sonundaki yıldız rallisinin gücünü kaybettiği görüldüğü için geçen hafta yaklaşık 150 milyar dolar değer kaybetti. Ancak çoğu büyük token hala 2022 dip seviyelerinin çok üzerinde ve birkaç altcoin de rekor seviyelere yakın işlem görüyor.

Bu talep piyasada daha fazla düşüşe mi işaret ediyor?

En son düşüş, yükselen enflasyon endişeleri ve ABD Merkez Bankası’nın sert faiz artırımlarından kaynaklanıyor gibi görünüyor. Hisse senetleri de dahil olmak üzere risk odaklı piyasaların çoğu son zamanlardaki kazanımlarından geri döndü. Daha yüksek enflasyonun kripto piyasası üzerinde daha fazla aşağı yönlü baskı oluşturması bekleniyor. Ancak, güvenli liman statüleri göz önüne alındığında, kripto balinalarında artan stablecoin talebi de piyasada daha fazla düşüşe işaret edebilir.

Token’lar ABD doları karşısında 1:1’lik oranı ile çalışıyor ve bu nedenle piyasanın dalgalanma zamanlarında aranıyor. Rusya-Ukrayna çatışması, bu yıl stablecoin talebinin önemli bir itici gücü oldu. Piyasa, Şubat ayının sonlarına doğru esasen serbest düşüşteydi ve çoğu kripto balina artan dalgalanma sırasında kenarda kaldı. Ancak artan balina faaliyeti, piyasayı Mart ayına kadar güncellemede çok önemli oldu. Kripto para piyasası ile ilgili daha fazla güncel haber için lütfen Kriptoarena.com adresini ziyaret ediniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!