Biden Yönetimi, Kripto Para Birimleri İçin Çerçeve Hazırladı!

Beyaz Saray, ABD ekonomisinde kripto para birimlerinin sorumlu bir şekilde geliştirilmesi adına yeni ve kapsamlı yönergeler ortaya çıkarıyor. Son gerçekleştirilen basın bülteninde Biden İdaresi, kripto para birimlerinin geliştirilmesine yönelik ilk planları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kripto para birimlerine yeni düzenlemeler geliyor

Kılavuzlar, ABD Başkanı Biden’ın Mart ayında devlet kurumlarının kripto ve blockchain teknolojisinin artılarını ve eksilerini araştırmasını zorunlu kılan bir yürütme emri çıkarmasının ardından toplanan bilgiler kullanılarak oluşturulduğu aktarıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Başkana bugüne kadar sunulan dokuz rapor, yürütme emrinin son tarihlerine uygun olarak, hükümet, endüstri, akademi ve sivil toplumdaki çeşitli paydaşların girdilerini ve uzmanlıklarını yansıtmaktadır. Birlikte, sorumlu kripto para birimlerinin gelişimi için net bir çerçeve oluşturuyorlar ve yurtiçinde ve yurtdışında daha fazla gelişmenin önünü açıyorlar.

Kripto sektöründe sorumlu yeniliği teşvik etmek için Beyaz Saray, yeni nesil ölçeklenebilirlik, programlanabilirlik, siber güvenlik ve kripto paraları daha çevre dostu hale getirmenin yollarını incelemek için bir dijital varlık araştırma ve geliştirme gündemi geliştirmeyi planladıklarını aktarıyor. Ayrıca, paydaşların kripto para birimlerine nasıl daha güvenli bir şekilde yatırım yapacakları konusunda eğitilmesine dikkat çekildiği aktarıldı. Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Ayrıca, yönergeler federal kurumlardan kripto para birimlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmaları konusunda talepte bulunulduğu belirtildi.

Hazine Departmanını ve diğer finansal düzenleyicileri “düzenleyici rehberlik, en iyi uygulama paylaşımı ve teknik yardım ile yeni finansal teknolojiler geliştiren yenilikçi ABD firmaları sağlamaya” teşvik etmek adına çalışmaya başladıklarını belirtiyor. Ayrıca Enerji Bakanlığı ve Çevre Koruma Ajansı’ndan (EPA) “dijital varlıkların çevresel etkilerini daha fazla izlemeyi düşünmesini; performans standartlarını uygun şekilde geliştirmek; ve yerel makamlara çevresel zararları azaltmak için araçlar, kaynaklar ve uzmanlık sağlamak.” İçin adımlar atıldığı aktarılıyor.

Kripto ve blockchain endüstrisinin daha güvenli olması adına çalışmalar yapılacağı belirtiliyor

Son olarak, Ticaret Bakanlığı tarafından federal kurumların, kripto şirketlerinin liderlerini ve akademisyenlerin kripto politikalarını etkileyebilecek fikir alışverişinde bulunabilecekleri bir forum kurmaları isteneceği belirtildi. Ayrıca Beyaz Saray tarafından, kripto para endüstrisine odaklanan yıkıcı finansal uygulamalar ve yasa dışı faaliyetlerle mücadele etmeye odaklandıklarına dair açıklamalarda yer alıyor:

Bazı dijital varlıklar daha hızlı ödemeleri kolaylaştırmaya ve finansal hizmetleri daha erişilebilir hale getirmeye yardımcı olabilme özelliklerine sahip, ancak yetersiz hizmet alan tüketicilerden gerçekten faydalanmalarını ve yıkıcı finansal uygulamalara yol açmamalarını sağlamak adına daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz.

Yasadışı faaliyetlere çözüm bulmak için Biden Yönetimi, Kongre’yi kripto endüstrisinin daha iyi uygulanabilmeleri için mevcut yasaları değiştirme konusunda çağrıda bulunduğu aktarıldı. Açıklama şu şekilde:

Başkan, Kongre’yi Banka Gizliliği Yasası’nı (BSA), ihbar önleme yasalarını ve lisanssız para aktarımına karşı yasaları, kripto borsaları dahil olmak üzere kripto para birimleri hizmet sağlayıcılarına açıkça uygulamak üzere değiştirmeye davet edip etmeyeceğini değerlendirecek. Bunlara dahil olarak NFT platformları da yer alacak. Ayrıca, Kongre’yi, diğer kara para aklama tüzükleri kapsamındaki benzer suçlar için verilen cezalarla eşleşecek şekilde lisanssız para aktarımı cezalarında artışlar yapılmasına ve Adalet Bakanlığı’nın dijital varlık suçlarını herhangi bir yargı alanında kovuşturmasına izin vermek adına ilgili federal tüzükleri değiştirmeye çağırmayı da dikkate alacaktır. Tüm bu suçlar işlenmiş ise bulunacaktır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!