Binance CEO’su Kritik Kripto Para Tahminleri Yaptı!

Dev kripto para borsası Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), Twitter üzerinden takipçilerine yaptığı açıklamada kripto para piyasasının hala erken dönemde olduğunu aktardı! İşte detaylar…

Binance CEO’su: “Teknolojinin geleceği kripto para endüstrisi!”

Geçtiğimiz haftalarda Amazon şirketinin piyasa değerinin 1 trilyon dolar seviyesinin altına düşmesiyle beraber yorumlarda bulunan CZ, tüm kripto para piyasaının toplam değerinin bir şirket kadar bile olmadığını belirtti. Buna rağmen sosyal medya ve ana akım medyada tüm gözlerin kripto endüstrisi üzerinde olduğunu aktaran CZ, kripto para piyasasının hala erken dönemde olduğunu aktardı. Bir diğer yandan kripto para piyasası hakkında açıklamalarına devam eden isim, bir şirket kadar bile piyasa değeri olmayan kripto para piyasasının bu kadar ilgi görmesinin nedeninin teknolojinin geleceğinin kendisi olduğunu savundu.

Neredeyse dünya geleninde en tanınmış şirketlerden biri olan Amazon, piyasa değeri olarak 1 trilyon dolar seviyesini kaybeden ilk şirket olarak tarihe geçti. Bu kayıpla beraber Amazon, tarihteki en büyük kayıplardan birini yaşadı ve kayıtlara geçti. Daha önce kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz üzere geçtiğimiz ay Bloomberg, Amazon’un piyasa değerindeki bir diğer 1 trilyon dolarlık kaybı bildirmişti.

Bildiğiniz üzere dünya genelinde yaşanan genel kriz ve Covid-19’un kalan etkileri nedeniyle birçok şirket, büyük olarak etkilendi ve son birkaç ayın çoğunda resesyon korkuları ön planda yer aldı. Birçok şirket gibi Amazon’un da kayıp yaşaması gayet normal. Genel olarak bakıldığında ise tüm teknoloji şirketlerinin toplu olarak sadece bu yıl piyasa değerlerinde 5 trilyon dolarlık kayıp gördüğü bildiriliyor.

CZ, NFT piyasası hakkında konuştu ve kritik tahminlerde bulundu!

Kripto para piyasasının tanınan ismi ve Binance CEO’su CZ, NFT piyasası hakkında yorumlarda bulundu ve NFT projelerine değindi. Ünlü ismin yaptığı endüstri ile ilgili yaptığı açıklama ise şu şekilde:

“Şarkıcılar konser biletlerini 150 dolardan satıyor ve sonra bu, en az üç misline satılıyor ve sonra 600, 3.000 dolar gibi bir fiyata satılıyor ve tahmin edin sonrasında ne oluyor? Sanatçı 150 dolar alıyor. Onlarla konuştuğumuzda bunun şöyle bir şey olduğunu söylediler, gerçek rakamı unuttum, bu 10 – 20 milyar dolarlık bir sektör ve sadece bu sanatçı için bazı sanatçılar bunu değiştirmeye çok istekli. Sanatçı, biletlerini yalnızca NFT’ler aracılığıyla satacaktır. NFT’yi, özellikle her yeniden satıldığında daha yüksek bir fiyattan yeniden satıldığında, sanatçının her yeniden satıldığında yüzde kaç olursa olsun bir telif hakkı alacağı şekilde tasarlayabilirsiniz. Bu nedenle, sanatçı hala son satışın bir yüzdesini alıyor ve bu, milyarlarca dolarlık bir sektör. Ve sanatçı bunu yapmak istiyor”

Bildiğiniz üzere NFT sektörü, milyar dolarlık bir sektör fakat hala tam olarak kullanılamıyor. NFT dijitalleştirilmiş bir piyasada, bir öğenin sahipliğini iddia eder ve mal sahibi, istediği zaman öğenin telif hakkını takas edebilir ve satabilir. Bununla birlikte, NFT, işin sahipliğini değiştirmek ve kâr amacıyla kullanmak için kötü adamlar tarafından saldırıya uğrama riskiyle de karşı karşıyadır. 2022 yılında birçok yatırımcı ve borsa, NFT ile ilgili birçok şok edici hack ve dolandırıcılık yaşandı. Birçok sanatçı ve koleksiyoncu, yalnızca çevrimiçi ortamda var olan ve elde tutulamayan dijital sanat eserlerini saklamanın yollarını arıyor. Binance CEO’su CZ sözlerine ise şu şekilde devam etti:

“Yine, bugün bunun için bir başvurumuz yok. Henüz çalıştıramadık. Bu düşünülebilir. Çok, çok, çok başka NFT kullanım durumları var”

Öte yandan en çok takip edilen ve piyasa değeri açısından en büyük NFT coin projeleri ise şu şekilde; Apecoin (APE), Internet Computer (ICP), Flow (FLOW), Axie Infinity (AXS), Theta Network (THETA).

Apecoin (APE): 3,53 dolar

Internet Computer (ICP): 3,64 dolar

Flow (FLOW): 0,767085 dolar

Axie Infinity (AXS): 6,86 dolar

Theta Network (THETA): 0,772482 dolar

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!