Binance Global Bir Sorun Haline Geldi: Baltık Ülkesinden Borsaya Sert Uyarı!

Binance, dün İtalya‘dan sonra, kripto para birimi hizmetleri için bu sefer de Litvanya Merkez Bankası’ndan başka bir düzenleyici uyarısı aldı. Son uyarı ile birlikte Binance, toplamda 8 ülkeden uyarı almış oldu.

 Litvanya Merkez Bankası’ndan kritik uyarı!

Litvanyalı düzenleyici bugün yaptığı açıklamada, Binance’ı ülkede ‘lisanssız yatırım hizmetleri’ sunduğu konusunda uyardı ve şirkete halka açık bilgilerinin yanıltıcı olmadığından emin olmasını emretti. Uyarı, merkez bankasının Binance’in ülkedeki operasyonlarını halka açık bilgilere dayanarak değerlendirmesinin ardından geldi. Düzenleyiciye göre, Binance bir kripto para borsası olarak çalışıyor ve aynı zamanda kripto para birimleri için saklama hizmetleri sunuyor. Litvanya Bankası ayrıca kripto varlıkla ilgili hizmetlerin düzenlenmediğini veya denetlenmediğini, bu nedenle tüketicilerin tüm yatırımlarını kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunu kaydetti.
 
Bununla birlikte, Litvanya Merkez Bankası’nın birincil endişesi, spot ticaretten ziyade Binance tarafından sağlanan kripto türevleri ticaret hizmetleri ve hisse senedi tokenleri gibi görünüyor. Konuya ilişkin oalrak banka şu açıklamayı yaptı:
 Litvanya Bankası, bazı çevrimiçi kripto varlık değişim platformlarının (hizmetlerini doğrudan Litvanya’da sunmasalar veya reklamını yapmasalar bile) müşterilerinin kripto varlıklarla (vadeli işlemler ve opsiyonlar), sözleşmelerle ilgili türev finansal araçlara ve menkul kıymetlere bağlı fark (CFD) veya kripto varlıklar için  yatırım yapmalarını sağladığını belirtiyor. Bu tür hizmetler lisanslanmalıdır.

Binance global bir sorun haline geldi!

En son uyarılar, İtalyan Consob’un Binance’in kendi yetki alanı içinde türev ve hisse senedi alım satım hizmetleri sağlamaya yetkili olmadığı konusunda uyarmasından yalnızca bir gün sonra geldi. Daha önce, Alman düzenleyici, Binance’i hisse senedi tokenleştirme hizmetleri için de uyardı ve bildirildiğine göre, yerel menkul kıymetler piyasası yasalarını ihlal ettiği için borsaya karşı bir soruşturma başlattı.
Bu arada, Japonya’nın FSA’sı, İngiltere’nin FCA’sı ve Polonya’nın UKNF’si de dahil olmak üzere diğer küresel düzenleyiciler de kendi yetki alanlarındaki yasadışı operasyonları için bir kazanç Binance’ı uyardı. Şubat 2020’de Binance’in kendisi tarafından lisanslanmadığını açıklayan Malta Finansal Hizmetler Otoritesi (MFSA), geçtiğimiz günlerde borsanın adada faaliyet göstermesine izin verildiğini söyledi.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!