Kripto para benimsenme oranları günden güne artıyor ve önde gelen ülkeler, kripto para endüstrisine yöneliyor. Teknoloji devi ülke Japonya’nın vatandaşları, bir ankete göre Bitcoin yerine XRP’ye yatırım yapıyor! Peki, neden? İşte detaylar…
Japon halkı, Bitcoin yerine bu altcoin projesine yöneldi!
Popüler platform Twitter’da dolaşan ve varlığın Japonya’da Amerika Birleşik Devletleri’ndekinden daha popüler olduğunu iddia eden Hong Kong Üniversitesi’nden yakın tarihli bir makale, Japon halkının neden XRP token’ı tercih ettiğini açıklamaya çalışıyor. Çalışma, XRP’nin Japonya’daki başarısını Ripple’ın SBI Holdings ile ortaklığına bağlıyor. Her iki firmanın da, daha önce Ripple’ın yönetim kurulunda görev yapan SBI Holding’in başkanı Yoshitaka Kitao ile birlikte bir ortak girişim olan SBI Ripple Asia’yı yürüttüğünü belirtmekte fayda var.
Hong Kong Üniversitesi’nin gazetesine göre SBI, Japonya’nın en saygın risk sermayesi şirketidir. Gazete tarafından atıfta bulunulan 2021 tarihli bir Dünya Para İstatistikleri raporunda açıklandığı gibi, Japonlar, Batı’nın aksine kurumlara daha fazla itibar etme eğilimindedir. Sonuç olarak, SBI’nin Ripple ortaklığı, XRP’ye ülkede benzersiz bir güvenilirlik sağlıyor. Özellikle, her iki firma da bugüne kadar yakın bağları sürdürüyor. Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere, son bir haftalık süreçte yüzde 4.4 değer kazanan XRP, anlık olarak 0.39 dolardan işlem görüyor.
Japonya, ABD’den iyi bir düzenleyici ortama sahip!
Bir diğer yandan Ripple’ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile uzun süreli yasal savaşının ABD’deki popülaritesine yardımcı olmadığını belirtmekte fayda var. Piyasa düzenleyicisinin Aralık 2020’de blockchain ödeme şirketi aleyhine XRP’nin kayıtsız bir menkul kıymet olduğunu iddia ederek şikayette bulunduğunu hatırlayın. İki yıldan fazla bir süre sonra, her iki taraf da gerekli tüm özetleri sunduğundan, dava bir mahkeme kararı bekliyor.
Bir diğer yandan buna ek olarak, şeffaf kripto para politikaları ve kara para aklamayı önleme kripto düzenlemelerine sahip olan Japonya’nın aksine, ABD’de sektör için hala net yönergeler yok. Geleneksel güvenlik yasalarının yeterli olduğunu savunan SEC başkanı Gary Gensler, En son eylemler, staking hizmetlerinin ve dolara sabitlenmiş stablecoin’lerin uygulanabilirliği hakkında soruları gündeme getirerek piyasayı belirsizlikle kaplıyor. Öte yandan verimli düzenleyici ortamı nedeniyle Japonya, FTX’in çöküşünün ardından ABD’den daha iyi durumdaydı. Bildirildiği üzere, Japon müşterilere ait varlıklar güvende ve kardeş bir kripto borsası aracılığıyla iade edilecek.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!