Bitcoin (BTC), kısa vadeli alçalan bir direnç çizgisinden çıkmak için birkaç girişimde bulundu. Başarılı olursa, en yakın fibonacci seviyesini 21.700 dolara yükseltebilir.
İşte Bitcoin için kritik seviyeler
Bitcoin, 15 Ağustos’ta 25.211 dolarlık yerel en yüksek seviyeye ulaştığından beri azalan bir direnç çizgisinin altına düşüyor. Düşüş hareketi şimdiye kadar 28 Ağustos’ta 19.520 dolarlık yerel bir dip seviyesine ulaştı. En son iki dip sırasında, altı saatlik RSI önemli bir yükseliş sapması (yeşil hat) oluşturdu. Bu tür farklılıklar genellikle önemli yukarı yönlü hareketlerden önce gelir. Bununla birlikte, gösterge hala 50’nin üzerine çıkmak için mücadele ediyor. Çizginin üzerinde bir kırılma olursa, bir sonraki en yakın direnç alanı 21.700 dolarda bulunacak. Bu hedef, aşağı yönlü hareketin tamamını ölçerken 0,382 Fibonacci geri çekilme direnç seviyesidir.
Tarihsel olarak Eylül ayı BTC için düşüş ayı oldu. Eylül 2020 ve 2021’de (kırmızı simgeler), Bitcoin fiyatı yüzde 7’den biraz fazla düştü. Ancak, bu şamdanlarda ilginç olan şey, büyük yükseliş şamdanlarıyla çevrelenmiş olmalarıdır. Bu, özellikle 2020’de, Eylül şamdanını altı aylık yükseliş şamdanının izlediği zaman belirgindir. 2017, 2018 ve 2019 mum çubukları (yeşil simgeler) sırasıyla yüzde 8,50, yüzde 6,75 ve yüzde 14,14 düşüş gösterdi, bu da son beş Eylül mum çubuğunun düşüş eğiliminde olduğu anlamına geliyor. 2018 ve 2019 şamdanları belirsiz trendlerde gerçekleşti, ancak 2017 şamdanı, bir yükseliş eğilimi içinde yükseliş şamdanlarıyla çevrili olduğu 2020 ve 2021 mum çubuklarına oldukça benziyordu.
Bitcoin yükseliş sinyalleri veriyor
Eylül ayındaki düşüşler özellikle büyük olmamakla birlikte, önemli bir uzun vadeli yükseliş eğiliminin ortasında bile tutarlıydı. 2015 ve 2016 (yeşil simgeler), nispeten küçük olmalarına rağmen yükseliş gösteren Eylül şamdanlarına sahipti. 2014 bize Eylül ayındaki yüzde 19’luk en büyük düşüşü verirken, 2013 de ay içinde bazı kayıplar gördü. Eylül ayı perspektifi, zincir üstü metrikler, daha spesifik olarak piyasa değeri (MC) ve gerçekleşen değer (RC) tarafından da destekleniyor. İlki, basılan toplam token sayısının mevcut BTC fiyatı ile çarpılmasıyla oluşturulur. İkincisi, mevcut fiyat yerine bir işlemin son gerçekleştiği andaki fiyatı kullanarak biraz farklı bir formül kullanır. Bu değişiklik sonucunda, uzun süredir hareket etmeyen ve kaybedilen kripto paraları devalüe ettiği için BTC’nin mevcut değerinin daha kesin bir temsili olarak görülebilir.
MC ve RC’nin en ilginç yönü, aralarındaki ilişkidir. Tarihsel olarak, MC’nin RC’nin altına düştüğü dönemler diplerle ilişkilendirilmiştir. Ayrıca bu dönemler uzun sürmemiştir. MC’nin RC’nin altına düştüğü maksimum süre, Ocak 2015’te başlayan 11 aylık bir dönemdi (siyah daire). Bunu takiben, 2018 düzeltmesi ayrıca MC’nin RC’den (kırmızı daire) daha düşük olduğu beş aylık bir dönemi işaret ederken, 2020’de bu aynı olay iki haftalık kısa bir blip (kırmızı ok) sürdü. 2015 dibinin sonundaki çok hafif bir baskı dışında, MC RC’yi geri aldığında, uzun bir süre tekrar altına düşmez. Ancak 2022’de durum böyle olmadı. MC ilk olarak 18 Haziran’da RC’nin altına düştü (kırmızı daire), tam olarak bir ay sonra hattı geri aldı (yeşil daire). Bundan sonra 18 Ağustos’ta bir kez daha azaldı (kırmızı daire).
Bu daha önce BTC’nin fiyat geçmişinde hiç olmamıştı.
Kriptoarena.com olarak da bildiridğimiz gibi, 2015 yılında, MC’nin RC’nin altına düşmesinden 15 gün sonra dibe ulaşıldığını belirtmekte fayda var. 2018 yılında ise bu haç ilk kez meydana geldikten 25 gün sonra ulaşılmıştır. 2022’deki ilk çaprazlamanın 18 Haziran’da gerçekleştiği göz önüne alındığında, henüz bir dibe ulaşılmamışsa, bu tür bir olay için en uzun süre bu olacaktır. Sonuç olarak, zincir içi metrikleri Eylül ayındaki geçmiş performansla birleştirirken, BTC’nin 2022’de biraz düşüşlü bir aylık kapanış yapması olasıdır.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!