Bitcoin İlk Savaş Testini Başarıyla Geçti: Kritik Endeks Toparlanıyor!

Rusya-Ukrayna savaşının ilk gününde büyük kayıp yaşayan Bitcoin (BTC), aniden toparlanmayı başardı. BTC, 24 Şubat’ta 34.459 dolardan tekrar 39 bin dolar seviyelerine çıktı ve an itibariyle 38.711 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin, savaşa karşı direncini kanıtladı: Korku ve AçGözlülük Endeksi toparlanıyor

Rusya ve Ukrayna savaşına rağmen, bu inanılmaz toparlanma devam ediyor ve BTC ivme kazanıyor. Coin Market Cap tarafından sağlanan verilere göre BTC, 10 Kasım 2021’de 69 bin doları geçerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Lider kripto para birimi, zirvesinden yüzde 43 aşağıda. Analistlere göre, mevcut bölge, BTC fiyatını yukarı doğru iten Bitcoin için en güçlü alım bölgelerinden biri konumunda. Trend çizgisi, BTC boğalarının geri dönüş yaptığını gösteriyor ve yakında BTC’yi 40 bin doların üzerinde göreceğiz. Düşük seviyeler, BTC satın alan ve dolayısıyla sert bir çöküşe direnç sağlayan alıcılar olduğunu gösteriyor. BTC Korku ve Açgözlülük Endeksi, 25 ile geçen hafta “Aşırı Korku” bölgesindeydi. Bu kritik endeks, an itibariyle 26 ile “Korku” bölgesinde. Bu, piyasada korkunun azaldığını ve istikrarlı bir toparlanma gördüğümüzü gösteriyor.
Rusya ve Ukrayna çatışmasının Bitcoin üzerindeki etkisi de azalıyor. 2. Dünya Savaşı’ndan sonra birçok uzman bunun Avrupa’daki en büyük çatışma olduğunu söylüyor. Böyle büyük bir çatışma, BTC fiyatını 25 bin doların altına düşürmedi, bu da BTC’nin dijital altın olduğunu kanıtlıyor. Tam 1 ay önce BTC, bugünkü işlem fiyatından 1.903 dolar daha az olan 37.128 dolardan işlem görüyordu. Bu, Rusya’nın Ukrayna çatışmasının etkisinin önemli olmadığını gösteriyor. BTC ilk savaşından başarıyla çıktı. Kripto piyasası diğer finansal piyasalardan daha hızlı toparlanıyor. ABD ve AB tarafından Rusya’ya uygulanan yeni yaptırımlar yatırımcılara güven verdi, bu nedenle listenin başında BTC ile birlikte tüm finansal piyasaların toparlanması ivme kazanıyor.

Enflasyon, Bitcoin için olumlu bir gelişme

Microstrategy CEO’su Michael Saylor, savaşların enflasyonu tetiklediğini ve ekonomiyi felce uğrattığına dikkat çekti. Saylor’a göre, söz konusu enflasyona karşı korunmaya bir alternatif olarak hizmet ettiği için, mevcut ortam Bitcoin’i (BTC) çekici kılıyor.Tarihsel olarak, Bitcoin (BTC) artan enflasyona tepki olarak geniş kazanımlar elde etti. BTC yatırımcıları, Federal Rezerv’in artan enflasyona tepkisini göz önünde bulundurarak varlığı enflasyona karşı bir korunma olarak görüyor. ABD tüketici fiyatlarındaki artış, 1982’den bu yana en hızlı artış oldu ve Federal Rezerv’deki endişeleri körükledi.

 

ABD tüketici fiyatları, 40 yılın en hızlı artışıyla yüzde 7,5 yükseldi. Ani yükseliş, Federal Rezerv üzerindeki politikayı sıkılaştırma baskısını artırdı. Federal Rezerv’in ekonomik koşullara tepkisi, yatırımcının Bitcoin ve kriptoya yönelik duyarlılığını etkileyebilir. Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Aralık 2021 ile aynı hızda yüzde 0,6 artış kaydetse de, enflasyonda önemli bir artış oldu. Sınırlı arzı nedeniyle, yatırımcılar Bitcoin’i enflasyona karşı bir korunma olarak görüyorlar. Yatırımcılar belirsizlik zamanlarında BTC’ye akın ettiğinden, enflasyon Bitcoin’de uzun süreli kazançlar için bir itici güç olarak hareket etti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!