Bitcoin Madencileri Her Şeyi Sattı! Şimdi Ne Bekleniyor?

Bildiğiniz üzere uzun bir süredir satışta bulunan Bitcoin madencileri, 2022’de çıkardıkları neredeyse her şeyi sattılar. Peki Bitcoin (BTC) fiyatı hangi yönde ilerleyecek? Uzmanların görüşleri neler? İşte detaylar…

Bitcoin madencileri neredeyse tamamını sattı!

Bitcoin madencileri, 2022 boyunca çıkardıkları Bitcoin’in neredeyse tamamını sattı ve bu durum sonrası, satışların Bitcoin fiyatı için “kalıcı bir ters rüzgar” yaratıp yaratmadığı konusunda bir tartışmaya yol açtı.26 Aralık tarihinde Blockchain araştırma firması Messari’den analist Tom Dunleavy tarafından atılan bir Tweet’te, Core Scientific, Riot, Bitfarms, Cleans Park, Marathon, Hut8, HIVE, Iris Energy, Argo ve Bit tarafından çıkarılan 40.700 BTC’nin yaklaşık 40.300’ünün, 1 Ocak’tan 30 Kasım tarihine kadar satıldığını aktarıyor.

2022’nin ikinci yarısında madencilik firmalarının elinde tuttuğu rezervler, özellikle de Kasım ayı boyunca, kripto endüstrisi FTX serpintisinin etkilerinden dolayı düşüşe geçerken önemli ölçüde azaldı.

Dunleavy, sürekli olarak yeni üretilen Bitcoin’i satan madencilerin lider kripto para biriminin fiyatı üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturduğuna inanıyor. Ancak, BitMEX’in eski CEO’su Arthur Hayes gibi bazı sektör yorumcuları, Bitcoin madencilerinin artan satışlarının yarattığı satış baskısının önemsiz olduğuna inanıyor. Popüler isim, 9 Aralık tarihli bir blog yazısında, “madenciler her gün ürettikleri Bitcoin’in tamamını satsalar bile, bunun piyasaları neredeyse hiç etkilemeyeceğini” söylüyor.

Bitcoin Visuals’a göre, 26 Aralık’ta Bitcoin için günlük işlem hacmi 12,2 milyar dolardı. CryptoQuant’a göre aynı gün madencilerden çıkış 919 BTC (15.35 milyon dolar) oldu ve bu, işlem gören toplam hacmin yalnızca yüzde 0.13’ünü temsil ediyor.

Maliyetleri nedeniyle birçok madenci elindeki BTC’leri çıkardı!

Madencinin rezervleri Aralık ayında hafifçe toparlandı ve yaklaşık yüzde 1 arttı. Rakam, kripto analisti IT Tech tarafından 27 Aralık’ta paylaşılan ve madencilerin durumunun dengeleniyor gibi göründüğü görüşüne katkıda bulunuyor.

Madenciler, yıl boyunca yüksek elektrik fiyatları, düşen kripto piyasası fiyatları ve daha yüksek madencilik zorluğu ile önemli ters rüzgarlarla karşı karşıya kaldılar.

Bitcoin fiyatı düşerken madenciler için üretim maliyetinin artmasıyla Core Scientific gibi madenciler, devam eden operasyonlarını ve genişleme çabalarını finanse etmek için rezervlerinin bir kısmını zararına satmak zorunda kaldı.

Son olarak daha önce kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) fiyatı, son bir haftalık süreç içerisinde yüzde 1,4 değer kaybetti. Anlık olarak lider kripto BTC, 16.657,04 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!