Bitcoin Spot ETF Onaylanacak Mı? Uzman Analist Detaylıca Değerlendirdi

Spot Bitcoin ETF’si İle Yatırımcılara Yeni Olanaklar

Bitcoin ETF başvurularına henüz onay gelmemiş olsa da, sektördeki uzmanlar, bu onayın 2024 gibi erken bir tarihte gelebileceğini öngörüyor. Bryan Armour, Kuzey Amerika pasif stratejiler araştırma direktörü olarak, onayın piyasadaki en iyi ürün olacağına inanıyor. Blackrock, WisdomTree ve Valkyrie gibi büyük varlık yönetim firmaları da spot BTC ETF’si için SEC onayını bekliyor.

Bitcoin yatırımcıları, SEC’in spot Bitcoin ETF başvurularını onaylayıp onaylamayacağı konusunda belirsizlikle karşı karşıya. Bryan Armour, Morningstar’da Kuzey Amerika pasif stratejiler araştırma direktörü olarak, bu onayın kripto para piyasasında bir dönüm noktası olabileceğini düşünüyor. Ancak, Bitcoin’in hala “son derece değişken ve spekülatif bir varlık” olduğunu hatırlatıyor.

Bryan Armour, birçok varlık yönetim firmasının, aralarında Blackrock, WisdomTree ve Valkyrie’nin de bulunduğu, spot BTC ETF’si piyasaya sürmek üzere SEC onayını beklediğini belirtiyor. Analisti göre, bu ETF, mevcut diğer seçeneklere göre daha avantajlı olacak, çünkü diğer ürünlerde çeşitli kusurlar bulunmaktadır.

ABD’li yatırımcılar şu anda Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine sahip olan BTC vadeli işlem ETF’lerini satın alabiliyor. Ancak merakla beklenen BTC spot ETF’si, doğrudan Bitcoin’e yatırım yapma olanağı sunacak. Bu durum, daha geniş bir yatırımcı kitlesine hitap edebilir.

Ben Smith, sertifikalı bir finansal planlamacı ve Cove Financial Planning şirketinin kurucusu olarak, spot Bitcoin ETF’sinin daha yüksek risk iştahına sahip agresif yatırımcılar için çeşitlendirilmiş bir portföye uyabileceğine inanıyor. Ancak, yatırımcıların dikkatli olmaları ve riskleri değerlendirmeleri önemlidir.

SEC’in spot Bitcoin ETF’sini onaylaması durumunda, Bryan Armour, aynı gün içinde birden fazla ETF listesinin gerçekleşeceği bir “toplu onay” bekliyor. Analiste göre, onayın Bitcoin rallisini tetikleyebileceği gibi, kar amaçlı satış dalgasının da yaşanma ihtimali bulunmaktadır.

Ben Smith’in ifadesine göre, 2022 yılında yapılan bir Nasdaq anketine göre, mali danışmanların %72’si ABD’de spot ETF’lerin onaylanması halinde kripto paralara yatırım yapma olasılıklarının daha yüksek olacağını belirtti. Bu durum, kripto paralara olan ilginin arttığını gösteriyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!