Bir bilgi teknolojisi şirketi olan Capgemini Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen yeni bir anket, kripto para birimlerinin, ödeme yöntemi olarak benimsenmesinin önümüzdeki iki yıl içinde hızla artacağını ortaya koyuyor.
Capgemini’a göre, tüketicilerin yaklaşık yüzde 10’u kripto para birimlerini ödemeler için kullanıyor
Bir bilgi teknolojisi şirketi olan Capgemini Araştırma Enstitüsü, dünyanın mevcut ödeme ortamının bir analizini sağlamak amacıyla dünyanın dört bir yanındaki müşteriler ve sektör paydaşlarıyla bir anket yaptı. Anketin amacı, kripto para birimlerinin bir ödeme yöntemi olarak benimsenip benimsenmediğini ortaya koymaktı. Düşünce kuruluşu ayrıca Uluslararası Ödemeler Bankası, Avrupa Merkez Bankası, Uluslararası Para Fonu, Dünya Bankası ve diğer merkez bankalarından alınan istatistikleri de taradı.
Capgemini, dünya genelindeki tüketicilerin yüzde 10’undan daha azının şu anda ödemeler için kripto para birimi kullandığını belirtiyor. Ancak araştırma enstitüsü, yüksek işlem ücretleriyle ilgili endişelere ek olarak artan sınır ötesi ödeme ihtiyacından da bahsediyor. Araştırma şirketi, bu durum nedeniyle müşterilerin yaklaşık yüzde 45’inin önümüzdeki 1-2 yıl içinde gelişmekte olan dijital varlıkları ödeme yöntemi olarak kullanacağını tahmin ediyor.
Pek çok ülke dijital varlıkları yasaklamak üzere harekete geçiyor
Alanında öncü bir kuruluş olan bilgi teknolojisi şirketi Capgemini Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen araştırma ile kripto para birimlerinin benimsenmesine dair pek çok önemli ayrıntıyı ortaya koyuyor. Enstitünün ortaya koyduğu verilere göre kripto bağlantılı kredi kartlarının dijital varlıkların benimsenmesi konusunda öncülük ettiğini gösteriyor. Araştırmadan elde edilen bir sonuç ise şu şekilde:
Kripto para piyasası volatilitesi, vade eksikliğini gösteriyor. Yine de kripto bağlantılı kartlar, verimli bir kripto ödeme ekosistemi oluşturmak için küresel kart aktörlerinin girişimlerinin körüklediği kripto ödemeleri alanında liderliği alıyor.
Enstitünün yaptığı çalışma, dünyanın dört bir yanındaki hükümetlerin dijital varlıklara verdiği karışık tepkilere atıfta bulunarak, kripto para birimleri ve stablecoin’ler için görünümün hala “belirsiz” olduğunu gösteriyor. Capgemini, Rusya, Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin dijital varlıkların ve stablecoin’lerin benimsenmesi ve düzenlenmesinde potansiyel gördüğünü ortaya koyuyor. Bu arada, çalışma, Çin ve Mısır gibi diğer ülkelerin, artan yasadışı işlem riski nedeniyle dijital varlıkları yasaklamak üzere harekete geçtiğini belirtiyor.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!