Çarpıcı İddia: Çinli Kripto Para Kullancıları Bu Sektöre Yöneliyor!

Çin‘in en büyük kripto para borsası Huboi, Çin’den gelen yasakların ardından harekete geçti. Huobi, Çinli kullanıcıların hesaplarını sene sonuna kadar kapatacağını duyurdu. Borsa, ilk somut adımını, yeni kullanıcı kayıtlarını durdurarak atmıştı. Peki, Çinli yatırımcıların bu yasaklara tepkisi nasıl oldu?

Çinli kripto para yatırımcıları Defi sektörüne yöneliyor: DeFi tabanlı tokenlar çift haneli artış kaydetti!

Çin hükümetinin son hamlesi, kripto para ticaretini tamamen kökünden kazımaya odaklanıyor. Piyasa, Huobi’nin duyurusu üzerine sert düzeltme yaşadı. Bitcoin (BTC) 42.200 dolardan 40.890 dolara düşerken, Etherum ise 2.860 dolardan 2.750 dolara düştü. Huobi Token son 24 saat içinde yüzde 20 düşüş kaydetti. Ancak birkaç saat içinde piyasa toparlanmaya başladı. Lider kripto para birimi Bitcoin, bugün iki saatten biraz fazla bir süre içinde yüzde 8 artışla 44.229 dolar’a ulaştı ve an itibariyle 43,316 dolardan işlem görüyor. 70 milyar dolarlık piyasa değeri olan ABD dolarına sabitlenmiş stablecoin Tether ise1,03 dolara yükseldi.
 

Piyasadaki toparlanma detaylı olarak incelendiğinde, Çinli kullanıcıların merkeziyetsiz finansa (DeFi) kaçıyor olabileceğini gösteriyor. Çin Merkez Bankası’nın kapatamayacağı finansal protokoller ağı bir süredir SEC’in de hedefinde. Uniswap yüzde 17, Sushi yüzde 12 ve Maker ise yüzde 10 artarak, DeFi projelerinin Çinli yatırımcılardan sermaye çekebileceği olasılığını akıllara getirdi.

Çin, sert önlemler aldı: Huobi 22 bin Bitcoin’i harekete geçirdi

Bugün erken saatlerde Huobi, 22 bin Bitcoin’i  (yaklaşık bir milyar dolar) bilinmeyen bir cüzdana taşıdı. Çinli kripto para gazetecisi Colin Wu, bunun “BTC çekme talebiyle başa çıkmak için soğuk cüzdanların sıcak cüzdanlara aktarılması” işlemi olduğunu tahmin etti.

 

Hem Binance hem de OKEx, Çinli kullanıcıların borsayı 2017’den beri kullanamadıklarını söyledi. Çinli kripto müşterileri borsalarla çoğunlukla VPN’ler ve OTC masaları aracılığıyla  girdi, ancak yeni kimlik kontrolleri ve merkez bankası kısıtlaması bu yolları da engelledi. Ekonomistler, Çin hükümetinin, Merkez Bankası ile birlikte kripto para işlemlerini ülkede yasa dışı ilan ederek DCEP (dijital para birimi elektronik ödeme) veya dijital yuan olarak bilinen kendi CBDC’lerinin benimsenmesinin önünü açtığını düşünüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!