Citigroup Inc.’in eski CEO’su Vikram Pandit, finansal kurumların çoğunun, merkezi olmayan endüstrinin kaçınılmaz büyümesi karşısında kripto para piyasası ticaretine başlayacağını tahmin ediyor.
Eski bankacılık devi CEO’su bankaların 3 yıl içinde kripto para ticaretine başlayacağını iddia ediyor
Singapur Fintech Festivali etkinliğinde Bloomberg’e yaptığı konuşmada Vikram Pandit geçiş sürecinin sadece bir ila üç yıl içinde uygulanacağını söylüyor. Pandit, Bloomberg’e verdiği demeçte şöyle belirtiyor:
Bir ila üç yıl içinde, her büyük banka ve/veya menkul kıymet şirketi, diğer yatırım araçlarının yanında, kripto para birimlerini de alıp satmam gerekiyor konusunu düşünecek.
Benim en büyük umudum, dünyanın dört bir yanındaki merkez bankalarının merkez bankası dijital para biriminin yararını anlamaları ve bunları kabul etmeye, benimsemeye devam etmeleridir. Sizin, benim ve dünyadaki diğer tüm bireysel katılımcıların kullanabileceği bir merkez bankası dijital para birimi oluşturulmalıdır.
Pandit, Bloomberg’e verdiği demeçte ayrıca, sınır ötesi işlemlerin ve geleneksel fiat bankacılık sistemini modernleştirme girişiminin “hantal” olduğunu ve önemli miktarda “ağır” bir maliyet oluşturduğunu da sözlerine ekledi.
Merkez Bankaları CBDC ve kripto duruşu konusunda bölünmüş durumda
Pandit hem merkezi olmayan kripto para piyasasını hem de CBDC’leri desteklerken, dünya çapındaki Merkez Bankaları bu seçeneklerden yalnızca birini seçerek bölünmüş görünüyor. Bitcoin (BTC)’i yasal ödeme aracı olarak kabul eden El Salvador gibi ülkeler olağanüstü performans gösteriyor. Kısa bir süre önce, El Salvador Başkanı Nayib Bukele ayrıca Bitcoin satın alımlarından elde edilen kârın ülkedeki 20 okul ve bir hastaneye sponsor olacağını duyurdu. Öte yandan, otoriter Çin hükümeti ülkede kripto paraları tamamen yasakladı. Ancak Çin’de yakın zamanda yaşanan CBDC dolandırıcılığına rağmen, Çin hükumeti dijital Yuan’ını tanıtmaya devam ediyor. Kripto para piyasası ile ilgili olarak daha fazla habere Kriptoarena.com adresinden ulaşabilirsiniz.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!