Raoul Pal, küresel ekonomik yavaşlamanın geldiğini belirtiyor ve hisse senedi piyasası, Bitcoin ve kripto para piyasasına ilişkin tahminlerini paylaştı. Real Vision CEO’su ve makro ekonomi gurusu Raoul Pal, küresel bir ekonomik yavaşlamanın geldiğine inanıyor. Best Business Show’daki yeni bir röportajda Pal, daha yavaş ekonomik büyüme olacağına ve dolayısıyla hükümetlerden daha fazla teşvik olacağına işaret ettiğini söylediği birkaç göstergeye atıfta bulunuyor.
Pal küresel ekonomini yavaşlaması bunun Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimleri üzerindeki etkisi ile ilgili olarak şöyle konuştu:
Yaptığım çalışmaya göre, küresel ekonominin gelecek yıl oldukça önemli ölçüde yavaşlama olasılığının olduğunu gösteriyor. Ve yine, daha fazla teşvik ve daha fazla mali teşvikin de geldiğini görebiliriz. Bu yüzden çoğu insanın gördüğünden çok farklı bakıyorum, ancak ufukta mali uçurum nedeniyle, mali uçurumdan çıkan GSYİH’nın %3,5’i var. Ben de dahil herkesin geçen yıl evini büyüttüğü tüm harcamaları öne çıkardık.
Ayrıca petrol fiyatlarının arttığı gerçeği de var, bu da hane harcamalarını etkiliyor. Fiyatlar genel olarak hanehalkı harcamalarını vurdu. Michigan Üniversitesi’nin arabalar, evler ve dayanıklı mallar hakkındaki araştırmaları gibi tuhaf eski şeyleri görüyorsunuz. Fiyatların tümü yükseldiği için, temel olarak satın alınabilirlik açısından tüm zamanların en düşük seviyelerine indiler. Yani insanlar geri adım atıyor.
Bunu konut piyasasında görüyoruz, her yerde görüyoruz, bu yüzden bu yüksek fiyatlar, çoğu zaman olduğu gibi, daha yüksek fiyatlar için bir tür tedavi. Bunun beklediğimizden çok daha yavaş bir büyümeye ve dediğim gibi daha fazla teşvike yol açacağını düşünüyorum.
Malların fiyatlarının daha fazla yükseleceğinden emin değilim. Bu, sonunda ortadan kalkacağını düşündüğüm arz odaklı bir sorun. Varlıklar yükselir ve bu sizin ve benim tartıştığımız bir sorun haline gelir. Çünkü bir ev satın alamazsınız, çünkü 33 yaşındasınız ve geliriniz artmıyor. Çünkü kimsenin geliri gerçekten artmıyor. O zaman biraz kafayı yemeye başlarsın. Bu, Bitcoin ile çok çok erkenden ilgilenmemin arkasındaki öncüllerden biri. Bu oyunun bittiğini görüyoruz. Ve bence devam edecek.
Artık hükümetler ve merkez bankaları, teminatın iflas etmesine izin veremeyeceklerini anladılar. Bilançonun varlık tarafında fiyat düşmesine izin verilmez, çünkü aksi takdirde ekonomide büyük bir marj çağrısı alırsınız. Dolayısıyla, varlıkları optik olarak yükseltmek için para biriminin değerinin düşürülmesi, şu anda sahip oldukları tek cevap gibi görünüyor.
Daha uzun bir süre için önceki trendlerden daha yüksek bir büyüme sağlayamazlarsa, bunun etrafından dolaşmanın neredeyse hiçbir yolu yoktur. Ve bu yaşlanan nüfusla, tüm bu borçluluk, küreselleşme, teknoloji, bunları yapma şansı çok düşük.
Pal, işçilerle rekabet edecek yapay zeka ve robotiğin ortaya çıkmasıyla birlikte hükümetlerin yakında vatandaşlarına evrensel gelir sağlayacağını öngörüyor. Konu ile ilgili olarak Pal şu değerlendirmede bulundu:
Yapay zeka ve robotik arasında, fiyatı katlanarak ucuzlayan biriyle maaş için rekabet edeceksiniz, çünkü bilgi işlem gücü katlanarak ucuzluyor. Yani gerçekten çok zor bir durum. Şimdilik aynı yoldan devam edeceklerini düşünüyorum. Bir sonraki durgunluk geldiğinde, bunun UBI’nin tamamen kullanıma sunulması olduğunu düşünüyorum, çünkü bunun etrafından dolaşmanın bir yolu yok.
Pal ayrıca portföyündeki mevcut kripto tahsislerinden de bahsederek şöyle söyledi:
Şu anki tahsisim muhtemelen %70 ETH [Ethereum], %5 Bitcoin ve ardından diğerlerinin kuyruğu. Peki neden bu tahsis? Bitcoin (BTC)’e karşı değil, başka hiçbir şeye karşı değil. Çünkü ben bir finansal piyasa adamıyım ve risk eğrileri kullanıyoruz. Yani döngünün belirli noktalarında, bir boğa piyasasının ortasında, mümkün olduğu kadar çok risk almak istersiniz. Yani piyasanın daha spekülatif ucuna gitmek istersiniz.
Ethereum’un daha fazla akış göreceğini düşündüğüm gerçeğini izole ettim, benimseme döngüsünün başlarında ve bu muhtemelen fiyatları Bitcoin (BTC)’den daha fazla artıracak. Ve bu oyun oynuyor gibi görünüyor.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!