Son günlerde yaşanan gelişmeler sonucu hareketsiz BTC adreslerinin sayısı ATH seviyelerine yükseldi! Peki, fiyat etkilenecek mi? İşte detaylar…
Hareket etmeyen BTC adreslerinin sayısı ATH seviyesine yükseldi!
Daha önce kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi kripto para piyasalarında farklı nedenlerle bazı Bitcoin (BTC) adreslerinde önemli miktarlarda BTC tutuluyor ve bu adreslerde yıllarca işlem yapılmadığı gibi adresler uyku durumuna düşüyor. Özellikle son günlerde bu tür adreslerde tutulan Bitcoin (BTC) sayısı hızla artış yaşadı. Bitinfocharts’ın verilerine göre, 22 Ağustos itibariyle, son beş yılda hareketsiz olan adreslerde tutulan kümülatif Bitcoin sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 17.87 milyon BTC’ye ulaştı.
Verilere göre, atıl adreslerdeki Bitcoin, şu anda tedarik edilen 19.12 milyon BTC’nin yüzde 90’ından fazlasını oluşturuyor. Lider konumda bulunan hareketsiz adres, Bitcoin’in basın zamanında 21.200 dolar olan piyasa değerine göre yaklaşık 1,6 milyar dolar değerinde 79.957 BTC’ye sahip. Kümülatif olarak, ilk beş BTC adresi, 3,9 milyar dolar değerinde 185.096 BTC’ye sahip bulunuyor.
Özellikle, hareketsiz bir Bitcoin adresi, sıfır olmayan bir bakiye ile belirli bir süre boyunca giden işlemi olmayan adresleri ifade eder. Bu tür adreslerde baskınlık için birkaç faktör bulunur.
Erken yatırımcıların rolü büyük!
Bir diğer yandan bildiğiniz üzere “Hodl” etme yöntemi, bu adreslerin önemli bir kısmını oluşturuyor. Özellikle, kripto para piyasasıyla ilgili oynaklığa rağmen, birkaç yatırımcı nakit çıkışı yapmak için gelecekteki bir ralliye yatırım alıyor. Bir diğer yandan bu yöntemin kripto para birimlerinin piyasa düzeltmelerine rağmen hızlı kar elde etmenin bir yolu olarak ortaya çıktığını da belirtmekte fayda var.
Ek olarak, bazı hareketsiz hesaplar, esas olarak özel anahtarların veya fiziksel cüzdanın kaybı nedeniyle erişilemeyen fonlar gerektirir. Bireylerin şifrelerini unutması veya kaybetmesi ve nihayetinde kripto para birimlerini kaybetme olasılığı vardır. Bu nedenle, hareketsiz BTC adreslerinin varlıkları bu lotun altına düşebilir.
Başka yerlerde, çalınan kripto para birimleri, esas olarak, soruşturmalardan kaçınmak amacıyla hareketsiz adreslerin bir payı için hesapların hacklenmesi gibi olaylardan kaynaklanmaktadır. Son yıllarda kripto para birimlerinin anonimliğine rağmen müfettişlerin bir adresten diğerine hareketlerini izleyerek çalınan fonların izini sürmeyi başardıklarını belirtmekte fayda var. Ayrıca, cüzdanların bazıları Bitcoin’in ilk dönemlerinden kalma. Varlığa yatırım yapan ve hisselerini koruyan ilk sahipler, Bitcoin balinalarına dönüştü. Bu tür cüzdanların yeniden etkinleştirilmesinin BTC piyasa trendleri üzerinde muazzam bir etkisi var. Örneğin, Bitcoin’in eski aktif olmayan cüzdanlardan hareketi, sahiplerinin karlarını maksimize etmesi için bir yükseliş koşusu sırasında meydana gelir ve bu da piyasada oynaklığa neden olur.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!