Kurumsal Para, Ripple ve 3 Altcoin Projesine Yöneliyor!

Önde gelen dijital varlık yöneticisi CoinShares, bazı altcoin projelerine yönelik girişlere rağmen geçen hafta yaklaşık 50 milyon dolar çıkış yaşadığını söyledi.

Kurumsal yatırımcı, XRP, SOL, LTC ve DOT’u tercih etti

Yayınladığı en son raporunda CoinShares, geçen haftaki çıkışların çoğunun Kuzey Amerika’dan kaynaklandığını belirtti. Rapora göre, dijital varlık yatırım ürünlerinde üst üste ikinci hafta çıkışlar yaşandı ve geçen hafta toplam 47 milyon dolar çıkış gerçekleşti. Kuzey Amerika, çıkışların yüzde 98’ini oluştururken, Avrupa’daki durum genel olarak sabit kaldı. Kuzey Amerika’daki kritik durum, Ukrayna’daki savaş, sıkı regülasyon süreci ve jeoploitik sorunlardan kaynaklanıyor. Pazar payına paralel olarak, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ile ilişkili dijital yatırım ürünleri geçen hafta en ağır çıkışları yaşadı. Bitcoin, bir önceki hafta görülen miktarın yarısı olan 33 milyon ABD doları ile en büyük çıkışı gördü. Bu son iki haftadaki çıkışlar şu anda toplam 101 milyon dolar civarında, ancak sene başıdan bugüne akışlar 64 milyon dolarda pozitif kalmaya devam ediyor.
Ethereum (ETH) yatırım ürünleri de bir önceki haftaya göre çok daha az çıkış yaşarken piyasa belirsizliğinin ağırlığını hissetti. Ethereum, geçen hafta toplam 17 milyon dolar çıkış gördü, bu da 50 milyon dolar çıkış gören önceki haftadan çok daha az. ETH ve BTC ürünleri sendelerken, geçen hafta birçok altcoin yatırım ürünü giriş yaptı. En çok giriş alanlar, Ripple (XRP) 1,1 milyon dolar, Polkadot (DOT) 0,8 milyon dolar, Solana (SOL) 0,7 milyon dolar ve Litecoin (LTC) 0,3 milyon dolar oldu. Çok varlıklı dijital yatırım ürünlerine yatırım yapanlar da geçen hafta 0,6 milyon dolarlık giriş yaptı.

Bu altcoin, savaşa meydan okuyor

Chainlink (LINK) bir haftada yaklaşık yüzde 24 arttı ve an itibariyle 15.25 dolardan işlem görüyor. Zincir üstü analitik firması Santiment’in verilerine göre, altcoin LINK fiyatındaki bu yükselişin nedeni aktif adres etkinliğindeki artış. Rusya-Ukrayna savaşının başladığı 24 Şubat’tan bu yana, aktif adreslerdeki her yükseliş, fiyatı daha da yukarı taşıdı. Santiment, Pazartesi günü bir tweet’te, fiyat sapma grafiğinin ve aktif adreslerdeki yükselişin fiyat hareketlerini gösterdiğini bildirdi. Tipik olarak, LINK fiyatı, grafikte gösterildiği gibi, aktif adreslerin artması sonucu yükseldi. Santiment verileri, fiyat hareketlerinin genel olarak tersine döndüğü geri çekilme seviyelerini de ortaya koyuyor ve şunları ekliyor:
Chainlink, 24 Şubat’ta savaş haberlerinde dibe vurduğundan bu yana yüzde 24 artış kaydetti. Artışlar, LINK adres etkinliğindeki ani yükselişler tarafından yönlendirildi.
 
Ocak ayında, Chainlink aktif fiyat adresi büyük ölçüde düştü ve 68 seviyesine yaklaştı. Bu gelişme, LINK fiyatının hızla düşmesine neden oldu. Ayrıca, Mart ayında, Chainlink etkin fiyat adresi yeşil bölgede hareket ederek çok sayıda ani yükseliş oluşturarak LINK fiyatının yükselmesine neden oldu. Bu nedenle, mevcut veriler yükseliş hissini doğrulayarak fiyatı bu seviyelerden daha yükseğe çıkmaya zorluyor. Mevcut Santiment aktif adres fiyat sapma verilerine göre, fiyatın önümüzdeki birkaç gün içinde yükselmesi bekleniyor. Fiyat hareketi, direnç seviyesini 15,80 dolardan geçmek isteyen yukarı kanalda bir yükseliş hareketi çiziyor. LINK fiyatı 2 Mart’taki direnç seviyesini kırarsa,
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!