Meltem Demirörs Yanıtladı: Savaş, Bitcoin (BTC)’i Nasıl Etkiler?

CoinShares baş strateji sorumlusu Meltem Demirörs, mevcut jeopolitik olayların Bitcoin (BTC)’in bir değer deposu olarak evrim geçirmesine yardımcı olabileceğini söylüyor.

Rusya-Ukrayna savaşı, Bitcoin için fırsat olabilir!

Meltem Demirörs, Bloomberg  ile yaptığı yeni bir röportajda, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından ortaya çıkan yaptırımların ve Kanada’daki kamyoncuların hükümetlerine karşı protestoları sırasında bankacılık erişimini kaybetmelerinin, Bitcoin (BTC)’in önemini bir kez daha ortaya çıkardığını vurguladı. Demirörs, bu gelişmelerin, BTC’yi riskli yatırım kategorisinden uzaklaştırabileceğini söyledi ve şunları ekledi:
Dünyada farklı krizler, meydana geliyor. Sadece Doğu Avrupa’daki savaşı yaşamakla kalmıyoruz, aynı zamanda son zamanlarda Kanadalı kamyoncu protestosu ve bunların bankacılık sistemine erişimlerinin kesilmesi, Bitcoin’in önemini bir kez daha ortaya çıkardı. İlk kez, süper güçler tarafından yapılan savaşlar nedeniyle madur olan insanların, yaşadığı ekonomik sıkıntıları gözlemliyoruz. Bitcoin ve kripto para birimleri merkeziyetsiz yapıları sayesinde insanların yardımına koştu.
 
Demirörs, Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında artan kripto para kullanımının, dünya çapındaki yatırımcıların jeopolitik krizlere yanıt olarak dijital varlıklara yöneldiğini gösterdiğini ifade ediyor. Yöneticiye göre, Ukrayna ve Rusya’da sadece işlem faaliyetlerinde bir artış görmüyoruz, aynı zamanda insanlar dünya çapında neler olup bittiğine bakarken ABD‘den birçok işlem faaliyeti geliyor. Belki de bu, Bitcoin (BTC)’in artık riskli bir varlık olmaktan çıkıp potansiyel olarak zaman içinde risksiz bir varlığa dönüşmesinin başlangıcıdır. Demirörs, Bitcoin’in gerçekten bir varlık olarak olgunlaşıp olgunlaşmadığını belirlemek için daha uzun bir zamana ihtiyaç olduğunu belirtti.

Bloomberg’den çarpıcı savaş ve kripto para raporu

Medya devi Bloomberg tarafından yayınlanan bir rapor, Doğu Avrupa’daki mevcut jeopolitik krizin neden olduğu enerji fiyatlarındaki artışların Bitcoin (BTC)’in yeni bir varlık sınıfı olarak gelişmesine yardımcı olabileceğini vurguluyor. Rapor, “Rusya-Ukrayna savaşı, Bitcoin’in küresel ölçekte dijital teminat olma yolunda olgunlaşmasında başka bir adım olabilir. Artan enerji fiyatları, yeni teknolojiyi benimsemenin ve Kuzey Amerika’nın net fosil yakıt ihracatçısı statüsüne erişmenin faydalarını hatırlatıyor. Arz, talep ve benimseme, Bitcoin’in 2022’de ham petrole karşı üstünlüğü yeniden ele geçirdiğine işaret ediyor.” ifadelerini kullandı.
Rapor ayrıca, gerginliğin akıllı sözleşmeler ve merkeziyetsiz uygulamaları dağıtmak için lider platform olan Ethereum (ETH)’un değerini de artıracağını söylüyor. Uzmanlar, “Ukrayna’daki savaş, Bitcoin ve Ethereum’un değerini  artırabilir. BTC ve Ethereum, hisse senetlerine karşı farklı bir güç sergiliyor. Rusya-Ukrayna savaşı, kripto paralar aracılığıyla dolar hakimiyetini artırabilir.” açıklamasını yaptı
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!