Minecraft Tarihin En Çok Satan Oyunu Olarak Zirvede! Satış Rekoru Açıklandı

Minecraft, kendi satış rekorlarını birbiri ardına alt üst etmeye devam ediyor. 2011 yılında piyasaya sürülen bu efsanevi oyun, oyuncuları büyülemeye devam ediyor ve tüm zamanların en çok satan oyunu olma unvanını taşıyor. İşte neredeyse 12 yıldır hayatımızı renklendiren Minecraft’ın son satış rakamları.

Hiç Şüphe Yok ki Minecraft Fenomeni! Minecraft, büyük ihtimalle sizin ya da tanıdıklarınızın oynadığı eşsiz bir oyun. Mojang Studios tarafından geliştirilen bu basit görünümlü oyun, 2011’den itibaren oyun dünyasına hükmetti. Oyuncuların kalplerine taht kurmayı başaran bu oyun, satış rakamlarıyla da büyük bir başarı elde etti.

Oyun dünyasının gözdesi olan bazı oyunlar vardır; örneğin Rockstar Games‘in Grand Theft Auto 5‘i gibi. Ancak Minecraft, onları bile geride bırakacak kadar etkileyici bir başarıya imza atmış durumda. 2020 yılında 200 milyon kopya satış barajını geçen bu oyun, o tarihte tüm zamanların en çok satan oyunu ünvanını almıştı. Ve şimdi, bu unvanı bir kez daha güncelledi.

Yapılan açıklamalara göre, Minecraft şu anda 300 milyonun üzerinde satış rakamına ulaştı ve 2023 itibarıyla tüm zamanların en çok satan oyunu unvanını elinde bulunduruyor. Bu rakam, GTA 5’in 185 milyon satışını büyük bir farkla geride bıraktı. Mojang Studios Başkanı Helen Chiang, konuyla ilgili şunları söyledi:

“15. yıl dönümümüze yaklaşırken, Minecraft hala 300 milyonun üzerinde kopya satışıyla tarihin en çok satan oyunlarından biri olmayı sürdürüyor. Bu, ilk bloklarımızı yerleştirirken hayal edilemeyecek bir başarıydı.”

GTA 5 ve Minecraft arasındaki satış farkına bakıldığında, Minecraft’ın uzun bir süre boyunca en çok satan oyun ünvanını koruyacağı anlaşılıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!