İsveç Mali Denetleme Kurumu ve İsveç Çevre Koruma Ajansı’nda görevli yöneticiler, ülkede kripto para madenciliğinin devam etmesi halinde, yenilenebilir enerjinin tükeneceğini ve böylece AB ülkelerinin Paris İklim Anlaşması’nın yükümlülüklerini yerine getiremeyeceğini söyledi.
Kripto para madenciliği Avrupa’da yasaklanmalı
Kurumun müdürü Eric Wall Twitter’da yakın zamanda konuya ilişkin bir makale yayınladıklarını paylaştı. Wall, İsveç’te iş kanıtı (PoW) yoluyla kripto para madenciliğine izin verilirse, ülkenin yenilenebilir enerjinin tükenme ve Paris Anlaşması kapsamındaki iklim yükümlülüklerini yerine getirememe riskiyle karşılaşacağını vurguladı. Raporda şu ifadelere yer verildi:
İsveç’te kapsamlı kripto varlık madenciliğine izin verirsek, elimizdeki yenilenebilir enerjinin yeterli olmaması ve karbon emisyonu hedeflerini yerine getirememe riski var.
Kripto para üretmek için enerliye ihtiyaç var ve özellikle son dönemde karbon ayak izine dair büyük endişeler ortaya çıktı. Bu nedenle, kripto madencileri daha fazla yenilenebilir enerji kullanmaya yöneldi ve İskandinav ülkelerinde bu süreç hızla devam ediyor. Cambridge Üniversitesi’nin tahminlerine dayanarak, şu anda tek bir Bitcoin üretmek için gereken enerjiyi kullanarak 1.8 milyon kilome boyunca orta büyüklükte bir elektrikli araba kullanmak mümkün. Her gün 900 Bitcoin çıkarılıyor ve bu yenilenebilir enerji bakmından riskli.
Paris İklim Anlaşması tehlikede
Paris Anlaşmasının yaptırımlarını yerine getirmek için, İsveç kripto para medencileri tarafından kullanılan yenilenebilir enerjiye ihtiyaç duyuyor. Ancak madenciler tarafından daha fazla enerji tüketimi, ülkenin Paris Anlaşmasına uyma potansiyelini baltalıyor. Sonuç olarak, iki kurum, çok fazla enerji tükettiğini düşündükleri kripto varlıklarının madenciliğinin bu nedenle yasaklanması gerektiğini düşünüyor. Uzmanlar şunları vurguladı:
AB içinde iş kanıtı ile yapılan kripto para madenciliği yönteminin yasaklanması küresel iklim hereketi için önemli bir adım. Bu işlemde kullanılan yenilenebilir enerji önemli ve bu etkin bir biçimde kullanılmalı.
Daha önce Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi, özellikle çevreciler, Bitcoin madenciliğinin karbon ayak izini sorun ediyor. Varlığın bu yılın Nisan ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine tırmanmasının ardından, enerji kullanımıyla ilgili tartışmalar ivme kazandı ve varlığın değerindeki düşüşe neden oldu. Kripto ve enerji konusu gündemden düşmeyeceğe benziyor.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!