Powell’ın Konuşmasıyla Bitcoin 28.000$ Seviyelerine Geriledi! İşte İlk Yorumlar

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell ve Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, işçilerden küçük işletmelere, işverenlere ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin katıldığı bir yuvarlak masa toplantısında konuşma yapıyor.

Toplantı, ekonominin yeniden canlandırılması ve büyütülmesi temasıyla devam ederken, Başkan Powell ve Harker’dan önemli açıklamalar geldi.

Powell, FED’in odak noktasının sağlıklı bir ekonomi olduğunu vurgulayarak, ABD ekonomisinin hala pandemi kaynaklı zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Powell, para politikasıyla ilgili daha fazla yorum yapmaktan kaçındı.

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker ise FED’in fiyat istikrarı ve maksimum istihdamı hedeflediğini açıkladı.

Powell’ın toplantısı başladığında, Bitcoin yeniden 28.000$ seviyelerinin altına gerilerken, S&P 500 endeksi %0,4’lük negatif bir primle işlem görüyor.

Toplantı, diğer konuşmacıların açıklamalarıyla devam ediyor. Powell’dan önemli bir açıklama geldiğinde bu haberi güncelleyeceğiz.

Powell: FED’in odak noktası, sürdürülebilir ve güçlü bir iş gücü piyasasıdır. Fiyat istikrarı gereklidir ve FED şu anda bunu sağlamak için çaba sarf etmektedir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!