Rusya-Ukrayna Savaşı, Bitcoin İçin Bu Kritik Gelişmeye Yol Açabilir!

Kripto yatırımcısıysanız, Bitcoin (BCT)’in S&P500, Nasdaq ve hatta teknoloji hisseleriyle birlikte hareket etme belirtileri gösterdiğine dair konuşmaları duymuş olabilirsiniz. Ancak, bu hala sektörde bir tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Bitcoin, S&P500 ile bağlarını kopartıyor mu?

Messari Insights, 3 Mart’ta sona eren haftanın özetinde, Bitcoin (BTC)’in 22 Şubat’taki yeşil mumunun, Bitcoin’in S&P500 endeksi ile olan bağlarını kopardığının bir işareti olduğunu öne sürdü. Messari Insights konuyla ilgili şunları söyledi;

22 Şubat’ta Bitcoin görünüşte S&P 500’den ayrılmış gibi duruyor ve Rusya-Ukrayna çatışmasının, dijital altın alternatifi için talebi yönlendirdiğini ve daha sonra sektör çapında bir ralliye yol açtığını ima ediyor.

Bitcoin (BTC)’in artık enflasyon ve dünya krizleri gibi risklere karşı koruma sağlamak için yeterince çeşitli olmaması durumunu düşünen analistler, yatırımcıları bu durumun sonuçları konusunda uyarıyor. Bu uyarıların ise kripto para topluluğunda tartışmalara yol açtığı kesin. Aslında Bitcoin’in 40 bin doların altına inmesi ışığında Santiment’ten gelen veriler, S&P500’ün de düşüş yaşadığını gösterdi.

Rusya ekonomik yaptırımlara karşı altın kullanabilir

Bitcoin 28 Şubat’taki uzun yeşil mumu ile birlikte fiyatın 40 bin doların üzerine geçtiğinde, BTC’nin 45 bin dolar direncini de başarıyla geçebileceğine dair umutlar artmıştı. Bu da 47 bin dolarlık yeni direnç seviyesini test etmenin önünü açacaktı. Ancak BTC son 24 saatte yaklaşık yüzde 2.5 düştü ve şuanda fiyatı 38.299 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor. Yatırımcıların duygularına gelince, 28 Şubat’ın rallisi sayesinde ağırlıklı duyarlılığın pozitif bölgeye taşındığını, ancak Bitcoin’in fiyatını 40 bin doların üzerinde tutamamasıyla yaklaşık -1.5 civarına düştüğünü görebiliyoruz. Dahası, lider kripto para birimini, kripto para piyasasının önemli bir kısmını da etkilediğinden, en büyük 50 altcoin şuan düşüş trendinde.

Bitcoin fiyatı dalgalanmaya devam ederken, dünya çapındaki şirketler milyonlarca Rus kullanıcıya erişimi keserken, siviller güvenilir liman olarak gördükleri altına yöneliyor. Santiment, altın fiyatının, Rusya’nın Ukrayna’yı ilk işgal ettiğinde ulaştığı yükseklere geri döndüğünü kaydetti. Ancak daha ilginç olan şey, altının Rus pazarı için özel bir öneme sahip olmasıdır. Arcane Research tarafından hazırlanan bir raporda şöyle dendi:

2008’den bu yana Rusya altın rezervlerini 450 tondan 2.200 tona artırarak büyük ölçüde altın biriktirdi. Rusya’ya daha fazla yaptırım geldikçe, altının uzun vadeli etkilerinin takip edilmesi ilginç olabilir ve potansiyel bir senaryo Rusya’nın takas için altın kullanmak istemesi olabilir.

Daha fazla Bitcoin haberi için, KriptoArena.com web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!