SEC’e Yeni Uyarı: Bu Altcoin Menkul Kıymet Değil, Yazılım!

Web3 Vakfı’nın baş Avukatı Daniel Schoenberger, popüler altcoin projesi Polkadot’un yerel token’ı DOT’un bir yazılım olduğunu ve Federal Menkul Kıymetler yasasına tabi olmaması gerektiğini iddia ediyor! İşte detaylar…

Schoenberger: “Bu altcoin projesi bir Menkul Kıymet değil!”

Web3 Vakfı’nın baş Avukatı Daniel Schoenberger, Polkadot’un yerel token’ı DOT’un “dönüştüğünü” ve bir menkul kıymet değil bir yazılım olduğunu savundu. Ünlü hukukçuya göre bu altcoin projesinin Menkul Kıymetler yasasına tabi tutulmaması gerekiyor.

Daniel Schoenberger, Polkadot’un bir menkul kıymet olacağını düşünmediğini ve Menkul Kıymetler yasalarına uygun olduğunu ve ilk DOT yatırımcılarına herhangi bir dijital varlık teslim etmediğini iddia ediyor. Bu arada Schoenberger, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile DOT’un çıkış sırasında bir menkul kıymet olarak görülmesinin muhtemel olduğu konusunda hemfikir.

Web3 Vakfı, teklif ve satış açısından federal menkul kıymetler yasalarına uyumu sağlamak için “Dijital Varlıkların Yatırım Sözleşmesi Analizi Çerçevesi”nin yürürlüğe girmesinden bu yana SEC’in Yenilik ve Finansal Teknoloji Stratejik Merkezi (FinHub) ile görüşmelerde bulunuyor.

Federal Menkul Kıymetler Yasası, güvenliği bir yatırım sözleşmesi ve hisse senetleri, tahviller ve devredilebilir hisseler gibi diğer finansal araçlar olarak tanımlar. Çerçeve, tüm menkul kıymet tekliflerini ve satışlarını ve dijital varlıkları içerenlerin kaydedilmesini veya kayıttan muaf tutulmaya hak kazanmasını sağlar. Bu, ihraç ve satış için menkul kıymetler sunan şirketlerin veya kişilerin yasal olarak belirli bilgileri yatırımcılara açıklamaları gerektiği ve bilgilerin kapsamlı olması ve maddi olarak yanıltıcı olmaması gerektiği anlamına gelir.

Popüler altcoin projesi Polkadot (DOT), son 24 saatlik süreçte yüzde 2 değer kazandı. Anlık olarak 7,09 dolardan işlem görüyor.

Kripto dünyası ve SEC karşı karşıya!

Bildiğiniz üzere Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), uzun bir süredir kripto para piyasalarının içinde bulunuyor. Daha önce kriptoarena.com olarak belirttiğimiz üzere Aralık 2020 tarihinde SEC, Ripple ve yöneticilerine menkul kıymet olarak kayıt yaptırmadığı halde XRP satışından 1,38 milyar dolar topladığı iddiasıyla dava açmıştı.

Bir başka soruşturma ise geçtiğimiz Ekim ayında, Yuga Lab’ın Bored Ape NFT koleksiyonunu yayınlamasının ve yönetim token’ını piyasaya sürmesiyle ApeCoin’in herhangi bir yasayı ihlal edip etmediğini araştırması olarak karşımıza çıkıyor. Hukukçuya göre SEC başkanı Gary Gensler, kripto para birimlerini defalarca menkul kıymetler olarak etiketledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!