Shiba Inu (SHIB), meme kripto para imajındn kurtulmaya çalışırken, aynı zamanda sosyolojik bir akım haline gelmeyi başardı.
Kuma çizilen sanat eseri, NFT olarak satıldı! İşte eserin verdiği mesaj!
Ünlü İspanyol sanatçı Mario Perez, İrlanda’nın Kerry şehrindeki plaja sanat eseri olarak nitelendirilebilecek bir Shiba Inu resmi çizdi. Kumlar üzerine çizilen, SHIB figürü, topluluktan ve sanat camiasından büyük ilgi gördü. Basına açıklama yapan Perez’e göre, Shiba Inu sanat eserinin arkasında önemli bir mesaj var: SHIB ile birlikte nesiller boyu zenginliğin geldiği mesajını iletmek” Perez, SHIB çizimini oluşturmak için tırmık, süpürge ve bir çubuğa bağlı bir kaşık kullanıldı Tasarımların çizilmesi, toplamda 7 saat sürdü. Sanatçı, çizimi “Dünyadaki en yeşil reklam panosu” olarak nitelendirdi. Boya, elektrik veya herhangi bir plastik madde kullanılmadı.
Sanatçı ayrıca çiziminin bir NFT’sini yarattı ve satıştan elde edilen gelirin yüzde 70’i Bigger Entertainment’ın SHIB Burn Party’sine gitti. Shiba Inu sanatının yanı sıra Perez, geçmişte Dogecoin ve Safemoon sanat eserlerini de çizmişti. Perez, kripto paranın dışında, yeni evliler ve yakın zamanda ölenler için sanat eserleri de çiziyor. ABD’nin California eyaletinde yaşayan Perez, İrlanda’da oldukça takipçi kazandı. Çizim yaparken birinin onu helikopterle takip ettiği zamana atıfta bulunarak, ”oldukça heyecanlıydı” ifadesini kullandı.
Shiba Inu ve Times Meydanı!
Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz gibi, Shiba Inu topluluğu tüm gücüyle mücadelesine devam ederken, Kasım’da SHIB hayranlarını ve yatırımcılarını heyecanlandıran bir gelişme meydana gelmişti. Twitter’da Shiba Inu’nun Amerika’nın ve dünyanın en önemli turistik mekanlarından biri olan Times Meydanı’ndaki görüntüleri yayınlandı. Tüm sektör ve medya SHIB çılgınlığına odaklanırken, bu görüntüler hızla viral oldu. Ancak, 24 saat içinde ise böyle bir durumun gerçekte vâr olmadığı anlaşıldı.
Shiba Inu (SHIB)’nun Times meydanındaki görüntülerini paylaşan Senatör adaylarından Shannon Bray’in attığı tweet binlerce RT ve beğeni almayı başardı. İşin aslı ise sonradan anlaşıldı. Topluluğu heyecanlandıran bu görüntünün aslında bir dijital illüstratörün eseri olduğu ve bu kişinin belli bir ücret karşılığında New York Meydanı’ndaki reklam panolarına dijital olarak istenilen görüntüleri koyabildiği ifade edildi. Bu işi yapan önde gelen platformlardan biri olan Fiverr’da bu iş için 10 ilâ 20 dolar arasında bir ücret istiyor. Fiyatlar, istenilen videonun uzunluğuna göre değişiklik gösteriyor. Müşteriler bu görüntüleri kullanarak, istedikleri görüntü ya da reklamlar Times Meydanı’ndaymış gibi paylaşım yapabiliyorlar. Böylelikle Shiba Inu gerçeği ortaya çıkmış oldu.