En Büyük Stabilcoin Tether İçin Bu Metrik Alarm Veriyor! Ne Anlama Geliyor?

Yeni verilere göre, en büyük stabilcoin projesi Tether (USDT)’de devam eden olumsuz koşulların, en büyük cüzdan adreslerine kadar ilerlemiş olduğu belirtiliyor.

Cüzdanlarda yaşanan çıkışlar USDT için ne anlama geliyor?

Blockchain analitik firması Santiment tarafından sağlanan verilere göre, 100 bin ila 10 milyon USDT arasında tutan cüzdan adreslerinde tutulan oranların, arz açısından üç yılın en düşük seviyelerine yakın olduğunu gösteriyor. Trend, USDC ve DAI gibi diğer stabilcoin’lerin lehine USDT’lerini satmaya başlayan yatırımcı sayısının artmasıyla ortaya çıktığı belirtiliyor. Bu aynı zamanda DeFi platformu Eğrisinin likidite havuzunda ciddi bir USDT dengesizliğine sahip olmasına neden olduğu ve bu durumun daha fazla yatırımcının stabilcoin aracılığıyla diğer kripto para birimlerini değiş tokuş yaptıkları görülüyor. Curve’ün 3 havuzunun yaklaşık yüzde 63’ü USDT’den oluşuyor ve bu miktarın kaba bir hesapla 630 milyon dolar olduğu bildiriliyor.

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; USDT’ye sahip büyük hesap sayısındaki düşüşlerin, bazı yatırımcıların tokene olan inancını kaybettiğini gösteriyor. Stabilcoin’in tekrar tekrar elden çıkartılması, Tether’in ödeme mekanizmasına baskı yapabileceği gibi muhtemelen tokenin sabitlenmesini de ortadan kaldırabileceği belirtiliyor. USDT, Terra çöküşünden bu yana yaklaşık iki aydır 1 dolarlık sabit fiyatından olağandışı bir düşüşler işlem gördü. Bu düşüşlerle ortaya çıkan bir genişlemenin, tam bir iyileşme beklentisiyle USDT fiyat seviyelerinde bir fırsatı temsil edebileceği bildiriliyor. Tether, son iki ay içerisinde, yaklaşık 20 milyar dolar değerindeki token’in borç geri ödeme ve geri satın alabilmesini şimdiye kadar istikrarlı bir şekilde artırdı. Ayrıca rezervlerinin daha fazla satış baskısını kaldırabileceğinden emin olduğu görülüyor.

Stabilcoin rezervleri üzerindeki belirsizlik devam ediyor

Bu yıl USDT üzerinde bulunan büyük satış baskısının bir kısmı, rezervlerinin doğasına ilişkin belirsizlikten kaynaklandığı açıklanıyor. Tether, rezervlerinin Cayman Adaları merkezli bir kuruluş tarafından denetlendiği iddiaları öne sürülse de, bazı yatırımcılar varlıklarının daha kapsamlı bir dökümü için çağrıda bulundu.

Stabilcoin projesi Tether’in geçmiş hareketlerine göre elde edilen verilerde, rezervlerinin yüzde 85’inin ABD Hazineleri de dahil olmak üzere nakit ve ticari fiat para birimlerinden oluştuğunu gösteriyor. Ancak yatırımcılar, firmanın elinde bulundurduğu ABD dışı fiat paralara açıklık getirmeye çalışıyorlar. Tether’in son denetimi itibariyle firma, büyük bir kısmı yatırım yapılabilir olarak derecelendirilen, kabaca 20 milyar dolar değerinde ticari fiat para birimi bulundurduğu belirtiliyor. Ancak kimlerin olduğu henüz belirsizliğini koruyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!