Stealth (XST) Nedir?

Stealth (XST) nedir? adlı konu başlığımızı Kriptoarena.com olarak, bu makalemizde yanıtlıyoruz. Stealth, entegre TOR ağı ve gizli adresler gibi özelliklerin bir karışımından yararlanmaktadır. Bu sayede uçtan uca bir gizlilik çözümü sunar.

Stealth projesinin amacı nedir?

Stealth projesi, zkSNARK tabanlı özel işlemler sunmayı planlıyor. Stealthsquant Proof-of-Stake (qPoS) imzalama algoritması, Blockchain endüstrisinde yeni bir standart belirlemeyi amaçlamaktadır. Gerçek ademi merkeziyetçilik hedefiyle qPoS, performansı artırmak için ekonomik teşviklere güvenmektedir. 5 Saniyelik bloklarla qPoS, hızlı, daha az ücretli, özel ve ölçeklenebilen bir Blockchain sunmayı hedeflemektedir. Xst’yi kullanarak, işlem doğrulayıcıları işlemleri işleme haklarını satın alır. Ayrıca bunun için ödüller toplar. Bu haklar, her birine bir blok doğrulama çizelgesinde yuvalar verilen “Gizli düğümler” adı verilmektedir. Ayrıca değiştirilemez varlıklar olarak belirtilmektedir. Bu zamanlama, gizliliği verimli hale getirmek için tasarlanmıştır.

Stealth ekosistemi:

Bu teknik incelemede Stealth’te kullanılması amaçlanan yeni bir Blockchain konsensüsü türü açıklanmaktadır. Gizlilikte uzlaşma, block ödüllerinin sonuç odaklı olduğu, tamamen ekonomik olan bir round-robin block sertifikasyon sistemi tarafından kararlaştırılacaktır. Özellikle qPoS (quantum proof-of-stake) adı verilen bu sistem, turlarda block üreten bir grup imzacıya sahiptir. İmzalama ayrıcalıkları, stakers ismi verilen dijital varlıklar olarak gösterilmektedir. Ayrıca imzacılar block ürettikçe, istifleyicileri yalnızca fikir birliği üzerinde değil. Aynı zamanda kazanç kapasitesi üzerinde de etki kazanmaktadır. Özellikle her ikisinin de istifleyici tarafından üretilen net blok sayısının kareköküyle artar. Mevcut istifleyiciler devredilebilir ve XST arzından satın alma parasını ortadan kaldıran bir süreçle Blockchain’den yeni istifleyiciler satın alınabilmektedir.

Proje Qpo’larda blok imzalayanları her turun başında sıraya alır. Belirli bir staker’ın sırası geldiğinde, staker’ın ağa bir blok imzalayıp göndermesi için beş saniyesi vardır. Bu aralıkta staker bloğu üretmezse, staker’ın imzaladığı net blok sayısını bir azaltan bir “miss” ile cezalandırılır. Ayrıca, staker kaçırılan bir blok için ödül talep edemez ve aşağıda açıklanan kurallara dayanarak feshedilebilmektedir.

Qpo’lar için kural kümesi, istifleyicilerin yalnızca block üretmek için değildir. Aynı zamanda iyi davranış geçmişi için de yeniden düzenlenmesini zorunlu kılmaktadır. Özellikle iyi davranış, burada “ağırlık” olarak isimlendirilen bir metrikle ölçülmektedir. Ağırlık, bir istifleyicinin ömrü boyunca ürettiği net blok sayısının karekökü olarak hesaplanır. Bu oldukça ekonomik ve sonuçlara dayalı sistem, delege edilen PoS (DPO) olarak tanımlanan sistemlerin aksine durmaktadır. Dikkatli olarak planlanmadığı ve yürütülmediği sürece, DPO imzalama hakları imzacıların siyasi duruşuna dayanır. Bu siyasi Blockchain sistemleri, imzacıların içeriden öğrenenlerin statüsünden kaynaklanan ezici hisseye sahiptir. Blockchain performansıyla ilgili sorunlara yol açan taraflarla iyilik kazanabilmeleri açısından yolsuzluğa karşı hassastır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!