Son birkaç haftadaki çılgın hareketlilik azalıyor gibi göründüğü için kripto para piyasası daha sakin bir hal aldı.
Göstergeler devam eden boğa veya yükselen ayı piyasalarına işaret ettiğinden Bitcoin yatırımcıları arasında bir kafa karışıklığı hakim.
Kripto para birimlerinin küresel piyasa değeri ilk 20deki çoğu para biriminde küçük kayıplar gördüğü için son 24 saatte sadece yüzde 099 düştü.
Bu makale yazılıren Bitcoin yüzde 058 düştü ve 7 günlük hareketli ortalamasını yüzde 144e çıkardı. Ethereum son birkaç haftadır rekor kıran boğa koşusuna rağmen yüzde 0.91 oranında düşüş yaşarken XRP yaklaşık yüzde 2 düştü Bitcoin Cash EOS ve Tron geçen hafta yüzde 10 Stellar ise yüzde 15 oranında düştü.
Ancak Bitcoinin fiyatı sabit bir nokta etrafında dalgalandığında yatırımcılar belirsizliğin piyasaya hakim olabileceğini hissettiği için dalgalanmalar altcoinleri daha sert vurma eğilimindedir. Bu ilişki son aylarda zayıflamış olsa da yine de faydalı bir gösterge.
Bu arada Vadeli İşlem Piyasalarında piyasanın bir sonraki aşamaya nasıl geçeceği konusunda görüşler kesin olarak bölünmüş durumda. Genel duyarlılık satın alma noktasında kalırken Bitcoinin aşırı satın alındığını gösteren bir dizi ölçüm var.
Bir varlığın aşırı alınıp satılmadığına dair bir gösterge elde etmek için iki farklı hareketli ortalamaya bakan osilatör endeksine bakıldığında duyarlılık artık “sat” noktasında.
Bitcoinin bir balon içinde olup olmadığının bir ölçüsü olan Mayer Multipleda işler aşırı şişirilmekten uzak olsa da grafikler bu yönde hareket etmeye devam ediyor.
Ancak bu arada korku ve açgözlülük endeksi son birkaç gündür rekor seviyelere ulaştı ve 95 “aşırı açgözlülük” puanıyla. Bu sadece bir balon mu yoksa Bitcoinin Yıl Başında 20 bin dolarlık psikolojik engelini tam zamanında aşma şansı var mı? Bu noktada bir belirsizlik hakim.
Yatırımcılar Covidden kurtulmak için teknoloji hisselerini kullanırken Nasdaq rekorlar kırdı
Yatırımcılar paralarını S&P ve Dow piyasalarında bulunan şirketlerden uzaklaştırıp teknoloji hisselerine yatırınca teknoloji merkezli Nasdaq borsası yeni rekorlar kırdı.
FAANG şirketleri- Facebook Apple Amazon Netflix ve Google – servisleri online dünyada gerçekleştiğinden karantina sırasında güvenli limanlar haline geldi.
Geçen hafta açıkladığımız gibi borsa performansı ile ekonominin performansı arasındaki fark 2020 yılı sona erdikçe doğru genişliyor. ABD ekonomisindeki yavaşlama özellikle istihdam yaratma ve tüketici harcamaları çevresinde kötüleşmeye devam etti.
Geçtiğimiz hafta ABDde COVID vakaları günde ortalama 200 bin arttı ve günlük ölümlü vaka sayısı 2 bini aşarak Nisan başındaki seviyelere yaklaştı.
Bu gelişmelerin bir süre daha ekonomiyi olumsuz yönde etkilemesi kaçınılmaz gibi duruyor