Hukuk uzmanı ve XRP savunucusu Jeremy Hogan, birkaç büyük ölçekli altcoin ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) gelecek menkul kıymet davalarıyla karşı karşıya kalma olasılığına ilişkin görüşünü paylaşıyor. Hogan, SEC’in Cardano (ADA), Dogecoin (DOGE), Polkadot (DOT) ve Uniswap’ın (UNI) ardından gitme olasılığını 1-10 arasında bir “tehlike derecesine” dayalı olarak analiz ediyor ve 10 en yüksek olasılık.
Cardano (ADA)
Avukat, ADA’nın ilk kripto para teklifi olarak piyasaya sürüldüğünü, potansiyel SEC davalarıyla ilgili olarak “sorunlu” olduğunu iddia ettiğini belirtiyor. Ancak Hogan, Cardano’nun akıllı bir yasal manevra ile kendisini koruduğunu belirtiyor. Hogan konu hakkındaki görüşlerini şöyle özetledi:
SEC’deki genel düşünce, neredeyse tüm ICO’ların menkul kıymet satışı olduğudur. Ancak Cardano yasal olarak çok akıllıca bir şey yaptı. İlk kripto para teklifi, duymuş olabileceğiniz gibi, kripto için çok yasal dostu olan Japonya’daki eski duraklarımda gerçekleşti. ICO’nun yaklaşık %95’i Japon vatandaşlarına yönelikti ve oradan satışlar, Amerikalılara yapılan satışlar için değiş tokuşlara gitti.
Nihayetinde Hogan, SEC’in altcoin Cardano’nun peşine düşmesiyle ilgili olarak “biraz tehlike” olduğunu söylüyor, ancak ADA için tehlike derecesini “10 üzerinden 2.5” ile sınırlandırıyor. Bu konu hakkında şu açıklamada bulundu:
SEC, bir numaralı borsaya dava açar açmaz, diğer borsalar da listeden çıkarılacak. Ama daha önce hiç yapılmadı, bu yüzden tehlike biraz uzak.
Dogecoin (DOGE)
Bence SEC, ancak bir şaka parası dava ederse daha fazla şaka haline gelirdi. Dolayısıyla burada ufukta herhangi bir sorun görmüyorum.
Altcoin Polkadot (DOT)
Hogan, altcoin Polkadot’un diğer iki kripto paradan daha fazla riskle karşı karşıya olduğuna inanıyor. Ünlü Avukat konu hakkında şunları ekledi:
Polkadot platformunu tasarlayan ve kuran Web3 Vakfı, 2017’de başlayan bir dizi ICO’ya sahipti ve görünüşe göre bugüne kadar 200 milyon dolar topladı. Daha da kötüsü, ICO’lar Polkadot platformu tamamen işlevsel olmadan önce gerçekleşti. Pek iyi değil. Bu kötü çünkü DOT satışları, alıcıların tokenin değerini artırmak için diğerlerinin (geliştiricilerin) çabalarına güvendiği bir yatırım sözleşmesine benziyor.
Altcoin Uniswap (UNI)
Hogan, Uniswap’ın Polkadot veya Cardano’dan farklı bir model kullandığını açıklıyor. Uniswap hakkındaki görüşlerini şu şekilde paylaştı:
Uniswap Labs tarafından geliştirilen – yasal bir bakış açısıyla Uniswap ile ilgili ilginç olan şey, geçen yıl ağın bir airdrop aracılığıyla tokenleri dağıtarak kendisini merkezsizleştirmeye çalışmasıdır.
Bu arada, altcoin Uniswap Labs personeli ve benzeri, UNI arzının yaklaşık %40’ını aldı ve bu, dört yıllık bir süre içinde piyasaya sürülecek olan Ripple’ın emanetine benzer şekilde gerçekleşti. Tokenleri serbest bırakmak için ilginç bir yaklaşım, çünkü mevcut menkul kıymetler yasalarına göre, airdrop’un bir menkul kıymetin transferi olduğuna dair nispeten güçlü bir argüman var. Analiz biraz dolambaçlı.
Somunlar ve cıvatalar: SEC, Uniswap Labs’e dava açar ve kazanırsa, sonuç ne olur? Uniswap’tan çıkarılacak kar yoktur. Peki, SEC’in dava açması için ne gibi bir teşviki var? İşin prensibi bu mu? Ben öyle düşünmüyorum.
Hogan, Uniswap’a tehlike derecesinde 4/10 veriyor.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!