Çekyalı Heykeltıraş Patrik Prosko imzası taşıyan ‘Anamorfoz Atatürk’ eseri NFT olarak internetten satışa çıkarıldı. Patrik Prosko, ‘Anamorfoz Atatürk’ eserinin NFT’sini kaç bin dolara satıyor?
Eser, Atatürk’ün hayatını ve değerlerini simgeleyen objelerin birleşiminde oluşuyor
NFT sektörü bu yıla damgasına vururken, yeni örnekler de piyasaya çıkmaya devam ediyor. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlerini simgeleyen Çekyalı heykeltraş Patrik Prosko imzalı ‘Anamorfoz Atatürk Projesi’, ilk olarak Marble İzmir Fuarı’nda sergilenmişti. Projeinin yapımı yaklaşın 3 ay sürdü. 93 farklı temadan 539 parçanın toplamı olarak ortaya çıkan bu eşsiz eser, fuar ziyaretçilerinden büyük ilgi görmüştü. NFT, olarak satışa çıkarılan eser eşşiz bir yapıya sahip.
This is my new anamorphic NFT of Mustafa Kemal Atatürk, founder and first president of the Republic of Turkey. Digital cooperation @ABoleslavsky .Check the auction on my @withFND profile and read the description why I created this art piece👇👇👇 https://t.co/H7uLZrvvKE pic.twitter.com/2h5No70QUC
— Patrik Proško (@patrik_prosko) October 23, 2021
Eserin daha fazla sanat sever ile buluşması amacıyla, ‘Anamorfoz Atatürk’ 29 Ekim’den itibaren de Rahmi M. Koç Müzesi’nde sergilenecek. Yaratıcı ve estetik nitelikleriyle ön plana çıkan eser, medyadan da büyük ilgi görüyor. Çekyalı Heykeltıraş Patrik Prosko, Temmer Marble’ın katkılarıyla yapılan, ‘Anamorfoz Atatürk’ eserini NFT olarak internetten satışa çıkardı.
NFT fiyatı: 19.38 Ethereum (94 bin dolar)
NFT çılgınlığı tüm dünyada sürerken, Türkiye’den de ilginç örneklere rastladık. Bazen devasa fiyatları bazen de garip sanat anlayışı ile ilgi çeken dijital koleksiyonlar hala tartışma konusu. Prosko, sosyal medyadan Mustafa Kemal Atatürk’ün yeni anamorfik NFT’sini satışa çıkardığını açıkladı. Sanatçı, eser için 19.38 Ethereum (94 bin dolar) istiyor. Temmer Marble, ‘Anamorfoz Atatürk’ eseri için Patrik Prosko’ya oldukça yüklü miktarda ödeme yapmıştı.
NFT olarak satışa çıkarılan eser birçok yönüyle eşsiz özelliklere sahip. Birçoğu o döneme ait olan toplam 539 parçadan oluşan eser, Atatürk’ün hayatını ve değerlerini simgeleyen objelerin birleşiminden oluşuyor. Kökeni Yunanca’dan gelen ‘Anamorfoz belirli bir açıdan bakıldığında 3 boyutlu görüntü yaratan resimlere verilen genel bir addır. Yansıma ve perspektif üzerine kurulu bir sanat anlayışı olduğu vurgulanan eser, üç boyutlu enstalasyon olmasına rağmen doğru açıdan bakıldığında iki boyutlu bir sanat eseri olarak yansıyor. NFT tutkusunun tavan yaptığı bu dönemde, eseri kimin alacağı ise merak konusu oldu. Kriptoarena.com olarak daha önce belirttiğimiz gibi, sektöre kripto para birimlerinin yasaklandığı Çin’den bile büyük bir ilgi var.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!