Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı Djital Dönüşüm çağrılarının açıldığının haberini duyurdu. Varank’ın paylaşımında bulunan dijital dönüşüm çağrısı duyurusu kapsamı içinde Blockchain odaklı teknolojiler ve altyapı da bulunuyor.
Bakan Varank Blockchain proje geliştirme çağrısı yaptı
Özellikle, Blockchain teknolojisi geliştirenlere seslenen Bakan Varank, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Sanayimizin Milli Teknoloji Hamlesi dijital dönüşümle devam ediyor. Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı ‘Dijital Dönüşüm’ Çağrımız açıldı.” işeklinde bir açıklama yaptı. Çağrıya son başvuru tarihinin 3 Kasım 2021 olduğunu vurgulayan Varank, konuya ilişkin detaylara ulaşılabilecek internet adresine de paylaşımında yer verdi.
Sanayimizin #MilliTeknolojiHamlesi Dijital Dönüşüm İle Devam Ediyor.
🔊Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı “Dijital Dönüşüm” çağrımız açıldı.
🤖Yapay zeka
📱Büyük veri
📟Görüntü işleme
🎛Nesnelerin interneti🗓️ 03 Kasım 2021
Çağrı duyurusu ⤵️https://t.co/dL9eXrOoWe pic.twitter.com/2cYbgCyEas
— Mustafa Varank (@varank) October 5, 2021
Blockchain teknolojisi ivme kazanorken, Bakan Varank, konuya ilişkin infografik de yayımladı. Buna göre, dijital dönüşüm çağrı listesinde 188 ürün ve 54 yenilikçi teknoloji yer alıyor. Yenilikçi teknoloji alanları, “ekran teknolojileri, veri ve yazılım altyapısı teknolojileri, yeni nesil akıllı sensörler, giyilebilir teknolojiler, mikro elektronik teknolojileri, nükleer teknolojiler ile diğer elektronik ve yazılım teknolojileri” olarak sıralandı. Duyuruda öne çıkan konulardan bir tanesi de veri ve altyapı teknolojisi kategorisi altında bulunan Blockchain projeleri oldu. Bakan Varank böylelikle blockchain teknolojisi geliştirenlere de çağrıda bulundu.
Proje büyüklüğü,10 milyon dolardan az olmayacak
Çağrıya gereğince, başvurular, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı web sitesinde bulunan program portalı uygulaması üzerinden çevrim içi alınacak. Programa sadece Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri başvuruda bulunabilecek. Çağrıya, yalnızca duyuru ekinde yer alan Dijital Dönüşüm Çağrısı Kapsamındaki Öncelikli Ürün Listesi’nde yer alan Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu kodlarına sahip ve/veya ürün veya üretim teknolojisi açısından yenilikçi teknoloji alanlarına yönelik ürünlere ilişkin yatırım projeleriyle başvurulabilecek. Özellikle Blockchain teknolojisi son zamanlarda küresel çapta büyük bir ilgi görüyor.
Başvurusu yapılan yatırım projelerinin büyüklüğü 10 milyon liradan az olamayacak. Bu tutar, salt yazılım geliştirmeyi amaçlayan projeler için ise 3 milyon lira olarak uygulanacak. KriptoArena.com olarak açıkladığimiz üzere Mustafa Varank, önceden de Blockchain açıklamalarında bulunmuştu.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!
Yorumlar kapalı.