1980’lerde çıkış yapan hip hop müziğinin hikayesi, Bitcoin (BTC) ve kriptoda geçen on yıla çok benziyor. Hip hop kültürü yükselişteydi ve çok az kişi tarafından anlaşılıyordu. Pavel Bains, Bluzelle’in CEO’su Pavel Bains, kriptonun medyayı ve eğlenceyi nasıl değiştirdiğini araştıran bir makale yayınladı.
Bitcoin ve kriptolar, medya ve eğlenceyi nasıl değiştiriyor
Ardından, 1990 civarında, Public Enemy, NWA, 2 Live Crew, Native Tongues Crew ve sayısız diğerleri ile ulusal hale geldi. Gençler tarafından sahiplenildi. Bains, Bitcoin ve kriptonun medyayı ve eğlenceyi nasıl değiştirdiğini araştırdığı makalesinde, sadece Afrika asıllı Amerikalılar değil, hepsi genç Hint-Kanadalılar ve Çinli-Kanadalılar olan arkadaşlarım ve ben de dahil olmak üzere ABD ve Kanada’daki hemen hemen her azınlık bu kültürü sahiplendik diye yazdı.
Bitcoin ve kripto paralarla Hip Hop kültürünün benzerliğini anlatan makale şu şekilde devam ediyor: Daha sonra, zamanla kısa vadeli bir trend olarak kabul edilen hip hop kültürü, meşru bir küresel kültür haline geldi. Son altı yılda dünyanın hemen hemen her bölgesini gezdim ve farkında olmasanız bile tek ortak kültür hip hop. Yakın zamanda vefat eden dünyanın en büyük moda tasarımcısı Virgil Abloh, tamamen hip hop kültürüne sahipti. Hip hop kültürünün büyümesine ve uzun ömürlülüğüne tanık olduktan sonra, şimdi Bitcoin ve kripto paralarda da ile benzer bir şey görüyorum. NFT’ler asla ortadan kaybolmayacaklar. Artık sadece para değil, ürünlerinin ve gençlik kimliğinin ayrılmaz bir parçası.
Bitcoin ve kripto, toplulukların ürünler etrafında şekillenme şeklini değiştirdi. Discord veya benzeri bir şey, gençlerle bağlantı kurmak isteyen herhangi bir proje veya marka için ana platform olacaktır. Kripto gerçek zamanlıdır, paradır, video oyunudur, esnektir, düzen karşıtıdır. Bir eğilim sezdin mi Boomers, bu trendi sahiplenmeye çalışıyor. “Web 3” kelimesini kötüye kullanıyorlar. Bu bana 1990’larda reytingleri düşük olan bir aile komedisinin eski şovlarını kurtarmaya çalışmak için rapçi gibi giyinmiş bir Siyah çocuğu tanıttığı zamanı hatırlatıyor. Rap’te bir söz vardır, “Yarısı dolandırıcı diye bir şey yoktur.” Bir mil öteden ne yaptıklarını görebiliriz. Web 3, Bitcoin, kripto para gibi kelimeleri kötüye kullanamazlar
Birkaç hafta önce bir röportajım vardı ve bana sordular, bir boomer Google’da ‘NFT’ arattığında ve bir sürü çılgın maymun, kurbağa ve vahşi şey gördüğünde ne diyeceğiz? Kimin umurunda dedim. 1990’ların yükselenleri televizyonda rap’i duyduklarında ne dediler? Tupac’ın parmağını uzattığını, Ice T’nin “polis katili” diye bağırdığını gördüklerinde. Boomers onu o zaman durduramadı ve şimdi bir kültürel hareketi durduramayacaklar. Bitcoin ve kriptonun kültüre yükselişi bizim için bile değil, genç çocuğum ve dünyadaki yaşıtları için. Aradaki fark, sadece seçkin bir grup hip hopta büyük para kazandı. Kripto ile hepimiz yapabiliriz. En güncel haberlere anında ulaşmak için Kriptoarena.com adresini takip edebilirsiniz.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!