Kripto para piyasasında yaşanan “hack” olayları son bulmuyor. Kullanıcılara gönderilen bir e-postaya göre, Solana Foundation‘ın Mailchimp örneğine kimliği belirsiz yetkisiz bir kişi erişim sağlayarak verileri sızdırdı. Altcoin projesi, 14 Ocak tarihinde yaptığı açıkalamarla beraber e-posta hizmet sağlayıcısı Mailchimp’in karıştığı bir güvenlik açığını ifşa etti. İşte detaylar…
Popüler altcoin Solana Network, verilerin sızdığını açıkladı!
Son zamanlarda yaşadığı düşüşlerin ardından toparlanma eğilimi gösteren popüler altcoin projesi Solana Network’ün kar amacı gütmeyen kuruluşu Solana Vakfı, 14 Ocak tarihinde yaptığı açıklamalarda e-posta hizmeti sağlayıcısı Mailchimp’in karıştığı bir güvenlik olayını açığa çıkardı. Verilere göre kullanıcılar, 14 Ocak tarihinde bir e-posta aldı. E-postaya göre MailChimp tarafından 12 Ocak tarihinde Solana Vakfına “yetkisiz bir kişinin Solana Vakfı’nın Mailchimp örneğinden belirli kullanıcı verilerine eriştiği ve bunları dışa aktardığı” bilgisi verildi. Sızdırılan bilgilerde ise kullanıcı adları ve Telegram kullanıcı adları da bulunuyor. Solana Foundation’ın yaptığı açıklamalar ise şu şekilde:
“Mailchimp’ten aldığımız bilgilere dayanarak, etkilenen bilgiler, diğerlerinin yanı sıra, yalnızca kullanıcıların bu tür bilgileri sağladığı ölçüde, e-posta adreslerini, adları ve Telegram kullanıcı adlarını içerebilir. Mailchimp, olayın şifreleri veya kredi kartı bilgilerini etkilemediğini bildirdi”
Yapılan açıklamalara göre sızdırılan verilerden etkilenen kullanıcı sayısı hala belirsiz.
“Daha önce de veri sızıntıları yaşandı!”
Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz üzere bir başka kripto para şirketi, kullanıcılarının e-posta bilgilerini üçüncü taraf sağlayıcılar tarafına ifşa etti. Veri hırsızları, 13 Aralık tarihinde e-posta adresleri ve kısmı telefonlar da dahil olmak üzere kripto para borsası Gemini’nin müşterilerine ait 5.701.649 satırlık bilgiye erişim sağladı.
Daha önce de böyle sorunlarla karşımıza çıkan MailChimp ilk kez güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya değil. Ağustos 2022’de e-posta pazarlama platformu Mailchimp, kripto içerik oluşturucularına ve birçok platforma yönelik hizmetlerini askıya aldı. Bu süreç sırasında birçok kullanıcı, hesaplarına erişemedi ve ardından hizmet kesintisi bildirimleri geldi.
O sırada Mailchimp, “teknoloji endüstrisinde kötü niyetli aktörler, kriptoyla ilgili şirketlerden gelen veri ve bilgileri hedef alan bir dizi gelişmiş kimlik avı ve sosyal mühendislik taktiklerini giderek daha fazla kullanıyor” açıklamalarında bulundu. Şirket ayrıca, “Mailchimp’in kriptoyla ilgili kullanıcılarını hedef alan yakın tarihli bir saldırıya yanıt olarak, olayı daha fazla araştırırken şüpheli etkinlik tespit ettiğimiz hesapların hesap erişimini geçici olarak askıya almak için proaktif önlemler aldık” dedi.
Beosin Küresel Web3 Güvenlik Raporu 2022, 2022 boyunca 167 büyük güvenlik olayını ortaya çıkardı ve DeFi projeleri 113 kez saldırıya uğradı. Hatırlayacağınız üzere en yakın hack saldırısı, geçtiğimiz günlerde, 13 Ocak’ta LendHub’ta yaşanmıştı.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!