Kripto piyasaları için çılgın geçen bir 2021’den sonra, Cardano (ADA)’nun kurucusu Charles Hoskinson artık bir milyarder olduğunu söylüyor. “Bana istediğin her şeyi sor” oturumunda Hoskinson, bu hafta kripto “bloodpath” den yeni Çin düzenlemelerine kadar çeşitli konuları tartışıyor. Kripto para piyasasını erken benimseyenlerden Hoskinson, Ethereum’un kurucu ortağı ve Cardano (ADA)’yu kuran ve geliştiren şirket olan IOHK’nın (Input Output Hong Kong) kurucusudur.
Hoskinson: milyoner olmak üç yılımı aldı, 2021’de milyarder oldum
Bir milyarder olmanın nasıl bir şey olduğu sorulduğunda, IOHK CEO’su ilk olarak 2017 kripto boğa piyasasında bu statünün yüzeyini çizdiğini söylüyor ve şunları paylaşıyor:
İlk kripto para şirketimi kurduğum andan itibaren milyoner olmam üç yılımı aldı ve ilk olarak 2017’de bir milyarderdim. Çok, çok kısaca bir süre sonra, piyasalar çöktü ve her şey cehenneme gitti, ama ben iyiydim. Ve sonra ben, 2021’de tekrar milyarder oldum.
IOHK, kendisinin ve Hoskinson’un, projedeki sözleşme çalışmaları için Cardano (ADA)’nun yerel kripto varlığı ADA’yı aldığını söyledi. Ancak Hoskinson geçtiğimiz günlerde Ethereum‘a sahip olmadığını açıkladı.
Cardano kurucusu Hoskinson, fiyat oynaklığı piyasanın istikrarını engelliyor
Hoskinson, bu haftaki kripto para piyasasındaki fiyat oynaklığı açısından, kripto piyasasındaki yeniliklerin büyüklüğünün piyasaların istikrarlı kalmasını engellediğini belirtiyor. Geçen on yıllardaki internet gibi, endüstri lideri projelerin istikrarlı bir şekilde ortaya çıkmasının zaman alacağını açıklıyor. Ayrıca kripto para piyasasına ilişkin şunları ekliyor:
Kripto’ya hoş geldiniz. Kripto böyle çalışır. Yukarı çıkar, çok aşağıya iner. Bazı geri çekilmeler beklemeden %900 kazanç elde edemezsiniz. Dünya böyle işliyor. Crypto piyasası oldukça değişken ve çok istikrarsız. Ancak sonuç olarak bunun gelişmekte olan bir pazar olduğunu anlamamız lazım. Buradaki mesele şu ki toplumu yeniden inşa ediyoruz. Bunu yaparak hepimiz biliyoruz ki, onlarca trilyonlarca dolar değilse bile, trilyonlarca dolarlık kolektif değer var. Peki bu değer nereye gidiyor?…
Piyasalar yeniliği fiyatlandırma konusunda zor zamanlar geçiriyor ve uygun kazananları ve kaybedenleri seçmekte zorlanıyor. Piyasada her türlü şey için aşırı heves ve aşırı gerekçelendirme eğilimi var. Ve sonra bir geri çekilme var, döngüler ve dalgalar var. En sonunda insanlar aşırı derecede karamsar oluyorlar ve tıpkı dot com patlamasında yaptıkları gibi bebeği banyo suyuyla dışarı atıyorlar. Gelinen noktada bir yöne doğru yaklaşırız.