“Çılgın Bilim Adamı” Nicholas Weaver, lider altcoin Ethereum’u “Kendiliğinden Birleştirilmiş Bir Ponzi Şeması” olarak adlandırıyor. Bilim adamına göre Ethereum halen Proof Of Stake (PoS) sorunlarını çözemedi. İşte detaylar…
“Çılgın Bilim Adamı’ndan” Ethereum hakkında dikkat çekici açıklamalar!
Skerry Technologies’den bir “çılgın bilim adamı” olarak adlandırılan Nicholas Weaver, Ethereum hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Skerry Technologies’de çalışan kendini “çılgın bilim adamı” ilan eden Nicholas Weaver’ı pek çok kişi tanımıyor. Weaver’e göre Ethereum blockchain’inin bir sürü basit hatası bulunuyor ve Bloomberg TV ile yaptığı son röportajda Ethereum ağının birçok sebepten ötürü güvenilmez bir ağ olarak açıklıyor.
Ethereum is a “self-assembled Ponzi scheme,” says Skerry Technologies Chief Mad Scientist Nicholas Weaver.
He discusses the highly-anticipated Ethereum Merge, the Ethereum global computer and its potential impact on the entire crypto ecosystem https://t.co/8ZVPxpX4Tt pic.twitter.com/knv9IB9NdB
— Bloomberg TV (@BloombergTV) July 26, 2022
Lider altcoin Ethereum’un (ETH) fiyatı ise son 30 gün içerisinde yüzde 23.4 değer kazandı. Son 1 haftalık süreçte ise yüzde 4 değer kaybeden lider altcoin ETH, son 24 saat içerisinde yüzde 7 değer kazandı ve anlık olarak 1,482.30 dolardan işlem görüyor. Lider altcoin Ethereum’un piyasa değeri ise yaşadığı artışla beraber anlık olarak 177,633,785,625 dolar olarak karşımıza çıkıyor.
Weaver’dan lider altcoin için “kendiliğinden oluşan bir Ponzi şeması” yakıştırması!
Daha önce kriptoarena.com olarak belirttiğimiz üzere Ethereum geliştiricileri bir süredir ağı bir Proof-of-Stake sistemine yükseltme sözü vermeye devam ediyor. Bu, ağı teknik olarak mevcut iş kanıtı modelinden fütüristik hisse kanıtı modeline geçirecek olan “Ethereum birleşmesi” olarak popüler hale geldi. PoS, madencilikte daha az enerji kullanımı nedeniyle daha verimli model olarak lanse ediliyor. Weaver’ın bakış açısından Merger sisteminin teslimatının birden çok kez ertelenmiş olması Ethereum’u kötü bir sistem haline getiriyor. “Çılgın bilim adamı”, Ethereum’u kendi iç ekonomisi açısından “kendiliğinden oluşan bir Ponzi şeması” olarak adlandırmaya devam ediyor. Weaver özellikle PoS’u tanıtmanın bu sorunu “çözmediğini” kaydediyor.
Ardından, Weaver’ın ağın verimi hakkında şu şekilde düşünüyor; Ona göre, Ethereum Global Bilgisayarı çok yavaş, küçük bir Raspberry Pi hesaplama modülünden yaklaşık 1/5.000 oranında daha hızlı. Yine PoW’dan PoS’a geçişin sistemi bu açıdan iyileştirmeyeceğini savundu. PoS modelleri, daha yüksek paya sahip olanları tercih eder ve oylama etkinlikleri sırasında ağ yönetiminde onlara daha fazla kaldıraç sağlar. Bu nedenle, Weaver’a göre Ethereum’un PoW’dan PoS’a geçişi kötü bir fikir çünkü gücü birkaç yüksek değerli varlık arasında konsolide ediyor ve gerisini önemli bir oylama gücü olmadan bırakıyor.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!