Kripto para piyasası günden güne SEC baskısını hissediyor ve büyük kripto para borsalarının üzerindeki baskı bazı altcoinler için delist haberi bile olabilir. Son olarak Coinbase CEO’su Brian Armstrong, Financial Times ile yaptığı bir röportajda bu 13 kripto para birimini delist edebileceğini aktardı. İşte detaylar…
Coinbase CEO’su delist iddiaları hakkında konuştu
Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong, kısa süre önce Financial Times muhabiri Scott Chipolina ile bir araya gelerek ortaya çıkan duruma ışık tuttu. Armstrong, ADA ve diğer kripto para birimlerinin kaldırılmasının gerçekten de endişe verici bir olasılık olduğunu kabul etmekle birlikte, bunun Coinbase’in gelirini veya genel varlığını önemli ölçüde etkilemeyeceğine inanıyor. Bununla birlikte, ünlü CEO, herhangi bir kaçış planlarının olmadıklarını ve ABD’de kalacaklarını da aktarıyor. CEO konu hakkında şu ifadelerde bulundu:
Mevcut durumda ihtimal dahilinde bile değil. Şu anda “camı kırın” planımız yok. ABD’de kalıyoruz.
SEC’in tutumunun tam aksine, Cardano’nun geliştiricisi Input Output Global (IOG), ADA’nın bir menkul kıymet olarak etiketlenmesine şiddetle karşı çıkıyor. Token’ın geleneksel menkul kıymetlerle aynı düzenleyici kısıtlamalara tabi tutulmaması gerektiğini savunuyorlar. SEC davasına karşı bir önlem olarak Coinbase, davanın reddedilmesi için hızlı bir şekilde başvuruda bulundu. Bununla beraber Ripple ile ilgili benzer bir yasal anlaşmazlıkla paralellikler kuran şirket, argümanını güçlendirmeyi ve SEC’in duruşuna meydan okumayı amaçlıyor.
Cardano (ADA) ve diğer tokenların kaderi, listeden çıkarılma tehdidinin büyüklüğü nedeniyle artık belirsizliğini koruyor. Armstrong’un açıklamaları, bu tokenlerin Coinbase’de olmasa bile diğer borsalarda hala bir yer bulabileceğini düşündürerek bir umut ışığı sağlıyor. SEC davasının olumlu bir şekilde sonuçlanmaması ile beraber borsa, 13 kripto para birimini delist edebileceğini aktarıyor.
John Deaton kritik noktalara dikkat çekti
Coinbase geçtiğimiz günlerde, SEC’in 12 coin işlemlerinin Howey testi kapsamında “yatırım sözleşmeleri” tanımını karşıladığı iddialarına itiraz eden bir yanıt vermişti. Konu ile ilgili John Deaton, SEC’in, Coinbase’in ikincil piyasa spot borsasında ya da Coinbase Prime aracılığıyla diğer ikincil piyasa borsalarında olsun, şikâyette bahsi geçen 12 tokenı içeren işlemlerin belirli haklar taşıdığını iddia etme kabiliyetinden yoksun olduğuna dikkat çekti.
“The SEC does not and cannot allege that transactions in
the 12 tokens identified in the Complaint that take place on Coinbase's secondary market spot
exchange, or on other secondary market exchanges through Coinbase Prime, carry such rights.
They are asset sales, with the… https://t.co/rAhjzeCBng— John E Deaton (@JohnEDeaton1) August 4, 2023
Coinbase son başvurusunda, “Coinbase’in platformu ve Prime üzerinden yapılan işlemler, bir işletmenin gelirini, karını veya varlıklarını yansıtan gelecekteki değeri teslim etmek için sözleşmeye dayalı taahhütler değildir ve bunları içermez. Bunlar emtia satışlarıdır ve dijital token ödeme karşılığında teslim edildiği anda her iki tarafın da yükümlülükleri tamamen ortadan kalkar.
200’e yakın varlık menkul kıymet kategorisine girebilir
SEC’in Coinbase’e karşı açtığı davada, borsada işlem gören en az 12 kripto varlığın menkul kıymet olarak kabul edilebileceği iddia ediliyor. İlginç bir şekilde, ajans tarafından yapılan ilk tavsiyenin menkul kıymet kategorisine girebilecek 200 kadar token içerdiği bildiriliyor.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!