Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz aylarda sosyal medya platformu Twitter’ın vizyonunu dile getirmekten, ifade özgürlüğünü işaretlemekten ve özel ilgi alanları olarak spam botları ve sahte hesapları ortadan kaldırma konusunda kararlı olduğunu belirtmişti. Başka bir fikir değişikliği ve yerine getirilmesi gereken belirli koşullar dışında, Elon Musk’un Twitter’ı satın alması konusunun devam edecek gibi göründüğü aktarılıyor. Platform için başlangıçta ima ettiği değişikliklerin bir kısmının mı yoksa tamamının mı gerçekleşeceği sorusu ise gündemde konu oldu.
Elon Musk Twitter üzerinde ne gibi düzenlemeler planlıyor?
BitInfoCharts’a göre, sosyal medya platformu günde yalnızca Bitcoin hakkında yaklaşık 120 bin tweet görüyor. Musk’ın Twitter’ı satın almayı teklif ettiği zamandaki ilk yorumuna bakmak, platform için öngördüğü değişiklikleri biraz aydınlatabilir. Bu durumun ise, ücretsiz konuşmaya odaklanmayı, spam botlarını, sahte hesapları, bir düzenleme işlevini ve hatta ilerleyen süreç içerisinde kripto para birimleri ile ödemelerini ortadan kaldırmayı içeriyor. Anlaşmanın gerçekleşme durumunun ise hala gündemde olabileceği belirtiliyor.
Twitter üzerinden yer alan spam botlar ve sahte hesaplar
Potansiyel bir odak alanı, Twitter’ın iddia edilen spam botları etrafında olduğu. Nisan ayında Vancouver’daki bir TED konuşmasında Elon Musk, Twitter’ı satın alma teklifinin gerçekleşmesi sonucunda, spam ve dolandırıcılık botlarının platformdan kaldırılmasının “birinci önceliği” olacağını söyledi:
İlk büyük önceliğim, spam ve dolandırıcılık botlarını ve Twitter’daki bot ordularını ortadan kaldırmak. Platformu çok daha kötü hale getiriyorlar. Gördüğüm her kripto para dolandırıcılığı için bir Dogecoin’im olsaydı, 100 milyar Dogecoin’imiz olurdu. Spam botlarını yeneceğiz ya da denerken başarısız olacağız!
🚀💫♥️ Yesss!!! ♥️💫🚀 pic.twitter.com/0T9HzUHuh6
— Elon Musk (@elonmusk) April 25, 2022
İstenmeyen posta botlarıyla ilgili sorunlar daha sonra Musk’ın anlaşmadan uzaklaşmaya çalışmak için kullandığı temel argümanlardan biri haline geldi. Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Tesla CEO’su Elon Musk, ilk olarak Nisan ayında bir tweet’te ifade özgürlüğü konusundaki tutumunu dile getirdi. Tesla CEO’su konu ile ilgili şunları söylüyor:
Umarım en kötü eleştirmenlerim bile Twitter’da kalır, çünkü ifade özgürlüğü bu anlama gelir.
I hope that even my worst critics remain on Twitter, because that is what free speech means
— Elon Musk (@elonmusk) April 25, 2022
O tarihten bu yana, duruşunu halka açık bir şekilde değiştirmedi. 6 Ocak 2021 tarihinde, ABD Başkenti’nden sonra Twitter’dan kalıcı olarak yasaklanan eski ABD Başkanı Donald Trump’ın dönüşü de dahil olmak üzere bunun platform adına ne anlama gelebileceği konusunda ayrıntı vermedi. isyan. 13 Mayıs tarihinde paylaştığı bir tweet’te, Trump’ın “bölücü” hareketlerinin olmasından muhtemel tekrar başkanlığa aday olmaması gerektiğini düşünürken Musk, “Twitter’a geri döndürülmesi” gerektiğini düşündüğünü söyledi.
Elon Musk algoritmanın halka açık hale getirilmesi adına oylama yapmıştı
Elon Musk ayrıca Twitter’ın algoritmasını halka açık hale getirmeyi, hatta bir milyonun üzerinde oy alan ve katılımcıların yüzde 82’sinin teklife “Evet” dediği bir anket oluşturmayı düşündüğünü aktardı.
Twitter algorithm should be open source
— Elon Musk (@elonmusk) March 24, 2022
Tesla CEO’sunun aklında ne olduğu tam olarak belli olmamakla birlikte, yazılımın kamu denetimine açık olmasına ve kullanıcıların kodu okumasına, uygulamaları için kullanmasına ve nasıl çalıştığına ilişkin değişiklikler için önerilerde bulunmasına izin vermek anlamına gelebilmesi bekleniyor. Blockchain teknolojisini kullanma ve tweet veya retweet başına 0,1 Dogecoin (DOGE) ücretlendirme planları gibi Musk’ın daha sonra uygulanabilir olmayacağını söylediği diğer fikirlerinin ya başarısız olduğu ya da zaten uygulandığı belirtiliyor.
test went well, Edit Tweet is now rolling out to Twitter Blue members in Canada, Australia, and New Zealand!
US coming soon pic.twitter.com/7NNPRC0t1I
— Blue Subscription (@XBlue) October 3, 2022
Elon Musk’ın ayrıca bir düzenleme düğmesi ile daha uzun tweetler ekleme fikride yer alıyordu. Bununla birlikte, platform son zamanlarda bu seçeneği açıklamasının ardından Twitter, düzenleme düğmesiyle Tesla CEO’sunu ters köşe bırakmış oldu. Kripto topluluğu, hareketin platform için olumlu bir hareket olup olmadığı konusunda ise hala net değil. Tüm bunlarla birlikte Twitter, 4 Ekim’deki bir Twitter gönderisinde, hisse başına 54.20 dolardan kapatmayı planladıklarını açıkladı ve anlaşmanın şartlarını kabul etmeye hazır olduklarına dair görüşler ortaya çıktı.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!