Kripto para borsası OKCoin Operasyon Direktörü Jason Lau, Dogecoin’in (Doge) tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,45 dolar seviyesini sürdürememesinin, kurumsal yatırımcıların ilgisi gibi temel bir destek eksikliğinden kaynaklandığını söyledi.
Kitco News’e konuşan Lau, Dogecoin’in ciddi bir sistem tarafından desteklenmediği için kurumların dikkatini çekmediğini belirtti. Özellikle, kurumların Bitcoin’e (BTC) girişi, varlığın yükselişini sürdürmesine yardımcı oldu.
Lau ayrıca Dogecoin’in son haftalarda yaşadığı fiyat artışının sebebini de açıkladı. Lau’ya göre:
“Dogecoin macerası eğlenceli ve insanlar destek veriyor ve bu coin’in bir köpekle ilgili olduğu mesajını yayıyorlar. Bunun hakkında konuşmak insanalra çok eğlenceli görünüyor. Dogecoin’in popüleritesi çok yüksek. Ayrıca, Reddit’teki wall street topluluğu da özellikle bireysel tüccarlardan büyük ilgi gören dogecoin’e ilgi duydu. ”
Dogecoin’in rallisi, Twitter’da coin’e destek veren Tesla CEO’su Elon Musk da dahil olmak üzere ünlülerden ilham aldı.
Bununla birlikte, tüm zamanların en yüksek seviyesinden neredeyse yüzde 50 düşmesine rağmen, COO, Doge’nin Bitcoin ve Ethereum ile karşılaştırıldığında bazı yatırımcılar için hala karlı bir varlık olduğuna dikkat çekti.
Rallinin ortasında, 23 Nisan 2021 itibariyle yaklaşık 1 milyon dolar değerinde en az 1.321 Dogecoin cüzdanıyla birkaç yatırımcı artıştan yararlandı.
Dogecoin Yatırımına Dikkat
Dahası, Doge fiyatı yükselişini takiben, varlığın destekçileri coin’i Bitcoin ile karşılaştırdı. Ancak, eski serbest yatırım fonu patronu Mike Novogratz, iki kripto para varlığını karşılaştırma konusunda uyarıda bulundu. Novogratz’a göre:
“Doge’yi Bitcoin veya diğer coin’ler ile karşılaştırmak çok yanlış. Bitcoin ağını merkeziyetsiz ve her yıl çalışır durumda tutmaya yarayan CAPEX ve OPEX miktarı çok büyük. Doge bir köpektir ve güvelilir değildir.”
Galaxy Digital CEO’su Novogratz, Dogecoin’e yatırım yaparken dikkat edilmesi gereken kilit kripto paralar arasında yer alıyor. Federal rezervin Dogecoin’in dalgalanmasıyla aynı zamana denk gelen ekonomiye daha fazla para tedarik etmesi nedeniyle ralliyi bir ‘perakende fenomeni’ olarak nitelendirdi.